Vernieuwde franchisewinkel Spar Koksijde-Bad heropent

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag 9 februari heropent de Spar-franchisewinkel in Koksijde-Bad na enkele dagen van verbouwingswerken. De nieuwe uitbaters, franchisenemers, gebroeders  Sébastien en Baptiste Peene, nemen de franchisewinkel over van vader Daniel.

In de voetsporen van hun vader

De twee broers Sébastien en Baptiste namen op 1 december de winkel over van hun vader Daniel, die de zaak tien jaar heeft uitgebaat samen met een vennoot. Franchisenemer Baptiste: “Ikzelf ben boekhouder van opleiding, terwijl mijn broer Sébastien al enkele jaren een wijnhandel heeft en graag in de keuken staat. Dat zorgt ervoor dat we een complementair duo vormen om onze winkel te runnen. Chef-beenhouwer Rik heeft de leiding over onze eigen beenhouwerij.”

De franchisewinkel ligt in het centrum van Koksijde-Bad, vlak bij de zee, de tramhalte en de winkelstraat Zeelaan. Vanaf nu is de winkel iets vroeger open, om 7.30 u. Klanten kunnen er het hele jaar door op zondagmiddag terecht. “In onze buurt zijn er veel appartementen met ‘tweedeverblijvers’, die in het seizoen vaak hun boodschappen bij ons doen. Maar we hopen ook de lokale bevolking in onze winkel te ontmoeten.” Spar Koksijde-Bad werkt ook samen met Sociaal Huis Koksijde, een organisatie die drie keer per week de voedseloverschotten komt ophalen.

Nieuwe bakkerij

De franchisewinkel sloot gedurende 3 dagen voor verbouwingswerken. “Vooral onze vernieuwde bakkerij springt in het oog”, vertelt franchisenemer Baptiste. “Voortaan bakken we zelf af, klanten die binnenkomen zullen meteen de lekkere geur van vers brood ruiken. Verder voorzien we ook meer ruimte voor verse producten. We installeerden bijvoorbeeld een koelkast speciaal voor allerlei tapas. Ook ons assortiment huisbereide gerechten hebben we uitgebreid.” De winkel heeft een verkoopoppervlakte van net geen 1.000 vierkante meter en biedt een heel ruim assortiment producten in alle afdelingen. Er gaan een 18-tal mensen aan de slag. De nieuwe gevel van de franchisewinkel draagt het vernieuwde Spar-logo van Colruyt Group.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Spat Colruyt group klik hier.