Tweedehandsfranchisenetwerken slaan in !
Tweedehandsfranchisenetwerken slaan in ! 15 maart 2019

Tweedehands kopen maakt gelukkig voor meer dan drie kwart van de Belgen

Vorig jaar kocht meer dan een derde (34,8%) van de Belgen één of meerdere tweedehandsproducten. Meer dan drie kwart van hen (75,5%) hield hier een positief tot een heel positief gevoel aan over.[1] Dit blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen in opdracht van 2dehands, De Kringwinkel en de Tweedehandsfranchisenetwerken Troc.com en Cash Converters.

Lees Meer
Het stilzwijgende niet-concurrentiebeding bij een franchiseovereenkomst
Het stilzwijgende niet-concurrentiebeding bij een franchiseovereenkomst 14 maart 2019

Een franchiseovereenkomst wordt meestal intuïtief gesloten: de franchisegever kiest zijn franchisenemer op basis van de criteria die hij het meest geschikt acht en geeft zijn franchisenemer met name niet het recht zijn overeenkomst over te dragen zonder dat zijn opvolger is goedgekeurd.

Lees Meer
Mooie omzetgroei voor Intermarché
Mooie omzetgroei voor Intermarché 13 maart 2019

De Franse retailgroep Intermarché boekte vorig jaar een sterke omzetstijging in Europa. De retailer won marktaandeel op zijn thuismarkt en ook in België gingen de Musketiers er sterk op vooruit.

Lees Meer
Er waait een nieuwe wind in de AVEVE-winkels
Er waait een nieuwe wind in de AVEVE-winkels 13 maart 2019

Na jaren focus op de motto “Alles voor de tuin, de dieren en de thuisbakkerij”, is de AVEVE franchiseformule klaar om een nieuwe stap in zijn evolutie te zetten. Door het concept van zijn winkels volledig te herdenken rond klantervaring, authenticiteit en kwaliteit. Naast de complete make-over van de winkels wordt ook het assortiment vernieuwd.

Lees Meer
Overname Intertoys door Portugezen
Overname Intertoys door Portugezen 12 maart 2019

De Nederlandse speelgoedketen Intertoys, die ook aanwezig is in België, wordt gedeeltelijk overgenomen door de Portugese investeringsgroep Green Swan, die eerder ook al Maxi Toys en Bart Smit kocht.

Lees Meer
Het Franchiseconcept Gémo in België
Het Franchiseconcept Gémo in België 06 maart 2019

De Franchising Belgium Day, die afgelopen donderdag plaatsvond in Ekeren, was een gelegenheid om meer discrete concepten te ontdekken die al actief zijn in België. Dit is het geval voor het Franse concept Gémo, dat gespecialiseerd is in confectiekleding voor vrouwen, mannen, kinderen, schoenen, lederwaren en accessoires.

Lees Meer