Covid-19 | Lockdown in België: wat met huurovereenkomsten?
Covid-19 | Lockdown in België: wat met huurovereenkomsten? 01 april 2020

De lockdownmaatregelen aangenomen door de Belgische overheid in haar ministerieel besluit van 18 maart 2020 houden een volledige sluiting van winkels in tot 19 april 2020, behoudens enkele zeer beperkte uitzonderingen, met inbegrip van voedings- en dierenvoedingswinkels, apotheken en tankstations. In vergelijking met sommige andere Europese landen is er in België nog geen specifieke wetgeving of beslissing genomen met betrekking tot huurovereenkomsten.

Lees Meer
De aanpak van het franchisenetwerk Leonidas naar aanleiding van de COVID-19 crisis
De aanpak van het franchisenetwerk Leonidas naar aanleiding van de COVID-19 crisis 25 maart 2020

Leonidas ondersteunt zijn franchisenetwerk en is voorstander van een gecoördineerde en ondersteunende aanpak.

Lees Meer
Heytens franchisenemers houden contact met de klanten tijdens de crisis door het coronavirus.
Heytens franchisenemers houden contact met de klanten tijdens de crisis door het coronavirus. 25 maart 2020

Heytens franchisenemers houden contact met de klanten tijdens de crisis door het Coronavirus. Voor het Heytens franchisenetwerk is contact met klanten van essentieel belang

Lees Meer
E-commerce, de remedie voor Covid-19 ?
E-commerce, de remedie voor Covid-19 ? 23 maart 2020

Derplichte sluiting door COVID-19 virus van fysieke winkels kan deels opgevangen worden door een (verder) inzetten op online verkoop.  De omschakeling kan in principe eenvoudig gebeuren, maar er moet met een aantal zaken rekening gehouden worden.

Lees Meer
Franchisewinkel Spar Colruyt Group in Wanze heropent
Franchisewinkel Spar Colruyt Group in Wanze heropent 18 maart 2020

Op donderdag 19 maart opent de Spar Colruyt Group-winkel in Wanze opnieuw de deuren na grondige vernieuwingswerken. Zo werden de beenhouwerij, de bakkerij en de wijnafdeling helemaal opgefrist. Daarbij werd maximaal gebruikt gemaakt van energiezuinige technieken en milieuvriendelijke materialen. Het team van zelfstandig ondernemer Michaël Lecocq krijgt ook versterking van 7 nieuwe medewerkers. Dit grote team van 35 personen is verheugd om op 19 maart weer te kunnen openen.

Lees Meer
Covid-19 wat is de impact op lopende b2b contracten?
Covid-19 wat is de impact op lopende b2b contracten? 17 maart 2020

Verplichte sluiting of afgelasten door COVID-19 virus geeft geen aanleiding tot schade vergoeding omdat dit het gevolg is van ‘vreemde oorzaak’ of ‘fait du prince’. Zonder overheidsverplichting, maakt dit echter enkel overmacht uit indien dit contractueel zo werd bepaald. Huur en leveringen moeten verder worden afgenomen en betaald, enkel verplicht opgeschorte prestaties moeten niet betaald worden.

Lees Meer