Of u nu bezig bent met het starten van een franchiseconcept of al franchisenemer of -gever bent, hier vindt u informatie en hulpmiddelen om u te helpen franchising te ontdekken of uw kennis te verdiepen.

Videos

Wat is franchising ?

Wat is franchising?
Ontdek in een paar minuten de belangrijkste principes van het partnerschap tussen een franchisegever en een franchisenemer en de voordelen van het kiezen van het franchise bedrijfsmodel.

Hoe kunt u uw franchisenetwerk efficiënt beheren en animeren ?

Ontdek de tips van Synergee, geassocieerd lid van de BFF, voor het meten, kwantificeren en analyseren van de activiteit van uw netwerk en het opzetten van een opwaartse spiraal van prestaties.

E-training: de grondbeginselen van lokale digitale marketing

Verbeter de online zichtbaarheid van uw franchisenetwerk en genereer meer verkeer op het verkooppunt met Mobilosoft School!

Publicaties

Voor meer informatie over de boeken of de documenten, contacteer ons via info@fbf-bff.be.

La distribution commerciale, Commercial distribution, Commerciële Distributie.
Auteurs: Pierre Demolin, Benoit Simpelaere and Leonard Hawkes

Franchising in 60 vragen en antwoorden
Auteurs: André Lombart, Dominique Servais, Nathalie Seghers, Leen Eynikel.

Retail, Aperçu juridique, Juridisch Bekeken
Auteur:  Renaud Dupont

Gids van de Franchise

Documents

 

Wet PID
Description
Vanaf 31 mei 2014 wordt de wet van 19 december 2005 vervangen door de bepalingen van titel 2, artikelen 26 tot 34 van boek X van het Wetboek van economisch recht (art. VI.26 tot 34 WER), alsook artikel I.11, 2°, van boe …
 
 
 

 

 
 Ethiek in franchise
Description
Binnen het partnerschap in Franchise, zijn meerdere praktijken voortdurend vatbaar voor verbetering. Daarom heeft de BFF aan haar Ethische Commissie gevraagd om na te gaan hoe de actoren van dit partneriaat hiertoe actief …
 
 

De Deontologische Erecode

 
Deze Deontologische Europese Erecode is de opfrissing van de versie gecreëerd in 1972 door de Europese Franchise Federatie (EFF). Iedere nationale Federatie of Vereniging van de EFF heeft aan de redactie deelgenomen en verzekert de promotie, de interpretatie en de aanpassing ervan in haar eigen land. Deze Deontologische Erecode wil een goedgedragscode zijn voor de gebruikers van Franchise in Europa.
 
 

Wet van 02 april 2014

Raadpleeg direct de wet van 02.04.2014 over precontractuele informatie.