De franchiseformule Tom&Co versterkt haar team

Geplaatst door: Franchising Belgium

 

De Belgische franchiseformule Tom&Co versterkt haar team met de komst van een financial officer (CFO) en de steun van twee gerenommeerde bestuurders om haar toekomstige ontwikkeling te garanderen. Tom&Co, de belangrijkste Belgische dierenwinkel specialist, kondigt de benoeming aan van Thierry le Grelle (voorheen Managing Director bij Lazard) als financieel manager vanaf 1 oktober.

De benoeming komt na de recente afronding van de overname van Tom&Co door PetSerCo, een investeringsgroep van Lionel Desclée en Thierry le Grelle.

“Ons avontuur werd mogelijk gemaakt door de samenwerking en de steun van Delhaize die Tom&Co in zijn groei sinds 1991 begeleid en die ons zullen blijven ondersteunen gedurende deze overgangsperiode. Met Thierry, willen we de ontwikkeling van het bedrijf versnellen. De waarden van innovatie, ondernemerschap en samenwerking die het succes van de franchiseformule tot nu toe hebben verzekerd, zullen behouden worden”, zegt Lionel Desclée, Chief Executive Officer van Tom&Co.

“De huisdierensector is een groeiende markt. De overname zal het bedrijf toelaten om te investeren enom onze klanten beter te kunnen bedienen, om onze franchisenemers en onze leveranciers te betrekken in een geest van samenwerking en om nieuwe projecten voor de toekomst te initieren”, concludeert Lionel Desclée.

Tom&Co wordt om zijn doelstellingen te bereiken omringd door twee gerenommeerde bestuurders,namelijk Arnoud de Pret (met verschillende bestuursmandaten in bedrijven zoals AB Inbev en Delhaize) en Emiel Lathouwers (stichter van AS Adventure en aandeelhouder-bestuurder bij Pain Quotidien en FNG Group ).

“De komst van deze twee ondernemers binnen onze raad van bestuur toont onze wens om een lange-termijn strategie te implementeren”, zegt Lionel Desclée. “Hun ervaringen zullen een belangrijke troef zijn in de ondersteuning van onze ontwikkeling en een grote hulp bij de uitdagingen die ons te wachten staan in de komende maanden en jaren.”

Tom & Co heeft een netwerk in België, Frankrijk en Luxemburg van 146 verkooppunten, waaronder 137 uitgebaat in franchise (93,8%). De franchiseformule dat zijn eerste intrede maakte in Frankrijk in 2011, groeit sinds 2013 zeer snel door middel van franchise. Het franchisenetwerk heeft immers al 14 winkels in Frankrijk, waarvan 11 franchisenemers.

Voor meer informatie over Tom&Co klik hier.