Zware invloed door de coronacrisis bij het franchisenetwerk Lunch Garden

Geplaatst door: Franchising Belgium

De coronacrisis sloeg hard toe binnen het franchisenetwerk Lunch Garden waardoor er ongeveer een op tien jobs verloren gaan. Ook op andere kosten moet bespaard worden.

Kosten besparing in alle afdelingen

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van het franchisenetwerk Lunch Garden stevige besparingsplannen voorgesteld. Ten gevolge van de coronacrisis, waarbij de restaurants slechts gefaseerd konden heropenen, ziet de horecaketen zich genoodzaakt in de kosten te snoeien.

Op alle niveaus en in alle afdelingen zal worden geschrapt, behalve in de kosten voor voeding zelf. Zo zal er ook in marketingkosten en in huurkosten worden bespaard. Vorige week gaf de nieuwe directeur Ann Biebuyck al aan over de huurprijzen te onderhandelen, terwijl ze ook scenario’s aan het analyseren was “om de continuïteit te waarborgen”.

7 miljoen euro besparen

Daar horen ook ontslagen bij, zoals het personeel en de vakbonden al een tijdje voelden aankomen. Er gaan 138 banen verloren, zowel in de restaurants als in de centrale diensten van de franchiseketen. In totaal stelt het bedrijf zo’n 1.100 mensen tewerk.Het is evenwel de bedoeling om 74 van de 138 afvloeiingen via brugpensioen te laten verlopen. Voor de 64 overige werknemers wordt een oplossing gezocht, waarbij de directie gedwongen ontslagen zoveel mogelijk hoopt te vermijden. In totaal moet de besparingsronde zo’n 7 miljoen euro opleveren. 

De franchiserestaurants worden niet getroffen door deze personeelsverminderingen of -ontslagen.

Voor meer informatie over het franchisenetwerk Lunch Garden, klik hier.

Bron: Retaildetail