Woord van de voorzitter van de Belgische Franchise Federatie

Geplaatst door: Franchising Belgium

Beste Mevrouw, mijnheer, 

Aan het begin van dit nieuw jaar, bevinden we ons op een spannend en evoluerend kruispunt in het franchisinglandschap.

De franchisesector, met een geschatte waarde van 20 miljard omzet is een fundamentele pijler van de economie en biedt dynamische zakelijke mogelijkheden en exponentiële groei voor veel ondernemers.

Het afgelopen jaar heeft de sector van de grootwarenhuizen echter ingrijpende veranderingen ondergaan. De voortdurende uitdagingen waarmee deze spelers worden geconfronteerd, hebben geleid tot een significante transformatie van hun bedrijfsmodel. Deze evolutie is zowel een kans als een uitdaging voor franchising. Nu er nieuwe strategieën ontstaan om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van de consument, opent dit ook nieuwe deuren voor franchisegevers en biedt het hen de kans om hun horizon te verbreden en te innoveren.

Te midden van al deze veranderingen en opwinding doemen wolken van onzekerheid op aan de horizon. De politieke druk om de sector verder te reguleren neemt toe. Hoewel deze initiatieven bedoeld zijn om meer transparantie en bescherming te bieden, kunnen ze ook een belemmering vormen voor de groei en flexibiliteit die franchising nodig heeft om te gedijen.

Michael Rosin BFF

Foto Michaël Rosin, voorzitter van de BFF

Het is in deze complexe context dat de Belgische Franchise Federatie een cruciale rol speelt. Als toonaangevende organisatie streeft ze ernaar de belangen van de sector te verdedigen en een evenwicht tussen regelgeving en groei te garanderen. Door nauw samen te werken met de politieke beslissers wil de BFF een ondernemersklimaat creëren waarin innovatie kan gedijen zonder onnodige belemmeringen.

Uiteindelijk is het ons doel om een ondernemend ecosysteem te creëren, een omgeving waar de creatieve geesten van zowel franchisegever als franchisenemer kunnen bloeien en waar tegelijkertijd eerlijke ethische normen voor iedereen worden gewaarborgd.

In dit nieuwe jaar moeten we ons als gemeenschap verenigen om vorm te geven aan een toekomst waarin franchising een vitale rol kan blijven spelen in de economie en tegelijkertijd flexibel kan evolueren met het oog op de veranderende uitdagingen.

Beste wensen voor het komende jaar!