Winkel keten Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Zwitserse modeketen Charles Vögele komt in handen van de Italiaanse warenhuisuitbater OVS. Die gaat alle winkels omzetten naar het eigen concept.

Merknaam verdwijnt

Met de overname zal de merknaam Charles Vögele, dat zestig jaar geleden werd opgericht, volledig uit het straatbeeld verdwijnen: alle 163 winkels zullen immers omgevormd worden naar het concept van OVS. Winkelpersoneel zal niet worden ontslagen: als er ontslagen vallen, dan zullen die plaatsvinden op het hoofdkantoor van de keten. OVS wil met de overname zijn positie in Noord- en Oost-Europa versterken en er zijn ook plannen voor nieuwe winkels in Slovenië en Hongarije.

charles_voegele_sfeer

Charles Vögele was al lange tijd op zoek naar een geschikte overnemer. De keten maakt al sinds 2010 geen winst meer. Omwille van die reden trok het zich al terug van de Belgische markt.

Charles Vogele probeerde de winkel keten via franchising in ons land te ontwikkelen. De grondslagen van franchising zijn niet enkel het rekruteren van zelfstandige partners maar ook een overdracht van een knowhow en een degelijke opleiding van franchisenemers speelt hier een belangrijke rol.