Werken voor Gentse Albert Heijn gestart

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op de Gentse Korenmarkt zijn deze week de graafwerken begonnen voor de nieuwe toegang tot de Albert Heijn Franchise-winkel, die in december in de kelder van Post Plaza de deuren opent.

“Impact op de Korenmarkt gevoelig”
Om de supermarkt voldoende zichtbaar en toegankelijk te maken, komt er een tien meter brede trappenpartij vlak voor de gevel, die toegang zal geven tot de kelderverdieping van het monumentale oude postgebouw. Deze week zijn alvast de graafwerken opgestart.
Het Gentse stadsbestuur en ontwikkelaar MG Real Estate hebben lang onderhandeld over de voorwaarden voor de verbouwing van het leegstaande gebouw. “De impact op de Korenmarkt ligt gevoelig. Maar het plan is uitvoerig besproken en overwogen met de architecten, Stedenbouw en Monumentenzorg. De trap zal stijlvol zijn en aansluiten bij de Korenmarkt”, aldus bevoegd schepen Tom Balthazar (SP.A) in De Gentenaar. De monumentale gevel zelf blijft ongewijzigd. Een voorstel om er een luifel te plaatsen werd eerder al afgewezen.
Als alles volgens plan verloopt, opent de nieuwe Franchise winkel van Albert Heijn zijn deuren in december. Na de vestiging aan de Overpoort en die aan het stadion van AA Gent wordt het de derde Albert Heijn in Gent.