Vernieuwde Franchisewinkel Spar te Bokrijk

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag 24 maart heropende de Spar-winkel aan de Zandstraat 125 in Hasselt zijn deuren na een volledige renovatie. De winkel werd helemaal vernieuwd en ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten.

26 jaar ervaring

“Inmiddels bestaat onze buurtsupermarkt al 26 jaar, onder verschillende benamingen. Mijn vader Jo startte de winkel in 1990 en we waren de eerste Eurospar-winkel in België”, vertelt franchisenemer Chris Janssen die samen met zijn vader de winkel uitbaat. “Maar vanaf nu heten we dus opnieuw Spar, als onderdeel van Retail Partners Colruyt Group.”

Meer ruimte en milieuvriendelijke installaties

De winkel werd niet alleen gerenoveerd maar ook uitgebreid, van 830 m² naar 940 m². “Achteraan kregen we er opslagruimte bij, maar ook vooraan winnen we enkele meters”, vertelt Chris. “Dat zullen de klanten meteen merken bij het binnenkomen: ze hebben meer ruimte om te bewegen en kunnen zo in alle rust hun boodschappen doen.” Enkele andere veranderingen, zoals de introductie van een nieuw koelsysteem op CO2 en de plaatsing van betere isolatie, komen dan weer het milieu ten goede.

Marktgevoel en nadruk op vers

Maar de grootste wijziging? Dat is ongetwijfeld de inrichting: de Spar ziet er fris en modern uit en werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten. De versafdelingen stelen daarbij de show. “De bakkerij werd naar voren verplaatst, gevolgd door de afdeling groenten en fruit. Achteraan vinden de klanten onze slagerij- en traiteurafdeling met een ruime keuze aan zelfgemaakte schotels.” Het geheel ademt een echt marktgevoel, nog versterkt door enkele leuke details zoals een stand met vers fruitsap. “Maar ook de moderne technologie is present. Zo kunnen klanten zich via digitale schermen laten inspireren met recepten, maaltijdideeën en productinformatie.”

Ruime parking

De Spar-winkel beschikt over een ruimte parking met 150 plaatsen (gedeeld met de andere handelszaken op de site). “In de herfst van dit jaar wordt ook die parking vernieuwd. Meer bomen en groen, een betere verlichting … Niet alleen onze winkel maar ook de omgeving krijgt dus een opfrisbeurt”, lacht Chris.

Wenst u meer informatie over deze formule, klik hier of op het logo bij de formules die aanwerven op de homepage van onze website.