Valentino Chocolatier opent een nieuwe franchisewinkel in Doornik

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op 1 augustus 2023 opende Valentino Chocolatier, de Belgische specialist in handgemaakte pralines, een nieuwe franchise in het centrum van Doornik.

De winkel in Doornik, met een oppervlakte van bijna 45 m², wordt gerund door franchisenemer Fabian de Loo. Hoewel de chocoladewereld nieuw is voor Fabian, heeft hij meer dan 20 jaar ervaring als verkoopagent in de bank-, retail- en telecomsector.

Valentino Chocolatier, een familieavontuur

Het merk Valentino werd ontwikkeld door de familie Roelands en viert dit jaar zijn 45ste verjaardag!  Het is een lange reis geweest voor Leen De Leener en Willy Roelands, die hun carrière als chocolatiers begonnen in 1978 in een klein atelier in Koekelberg (Brussel). In 1997 breidde het bedrijf uit en verhuisde het naar Schepdaal bij Brussel, in een gebouw van 2.500 m² waar ze hun chocoladefabriek konden uitbouwen.

Vandaag heeft één van de zonen, Rob, het roer overgenomen en zet hij de ontwikkeling van het familiebedrijf voort zowel in België als in het buitenland. Momenteel heeft Valentino dat nu 45 verkooppunten heeft over het hele land. De groei van Valentino Chocolatier, met eigen winkels en een online shop, ging in 2018 gepaard met de lancering van franchisewinkels, die hen alle nodige ondersteuning en flexibiliteit van handelen bieden.

Valentino Chocolatier is lid van de Belgische Franchise Federatie en respecteert de Deontologische Erecode van Franchising dat een bewijs is van de uitbouw van een Ethische en Authentieke franchise en die streeft naar een win-win relatie tussen franchisegever en franchisenemer.

Voor mee informatie om franchisenemer te worden van Valentino, klik hier.