Valentino Chocolatier, nieuw junior lid van de BFF!

Geplaatst door: Franchising Belgium

Belgische chocolatier Valentino werd aanvaard als junior lid van de Belgische Franchise Federatie. Valentino is een chocoladefabrikant gevestigd in Schepdaal, in de buurt van Brussel.

Valentino werd gecreëerd in 1978 door Hélène De Leener en Willy Roelandts in Koekelberg (Brussel) en al snel een belangrijke acteur in de chocoladewereld van België. Dankzij het gebruik van natuurlijke ingrediënten kunnen ze chocolade van kwaliteit en karakter aanbieden.

Een familiebedrijf

In 1978 besliste het echtpaar om hun winkel te openen, en het bedrijf Valentino kende snel succes. Inderdaad de chocolade liefhebbers zijn verzot op de pralines van Valentino. Destijds fabrikeerden zij hun pralines  in een eenvoudige kleine werkplaats in het centrum van Brussel die daarna verhuisde naar een grotere fabriek in Anderlecht.

De chocolade die voorheen door bakkers of restaurateurs werd verkocht, wordt ook verkocht worden in de boetieks van het merk. In 1994 moest het bedrijf, door zijn succes, weer verhuizen. Zo kwamen ze terecht in Vlaams-Brabant, in de buurt van Brussel, in de gemeente Schepdaal. Het aantal werknemers groeide ook, tot een totaal van 40 werknemers in 2015. De chocoladefabrikant heeft momenteel 5 boetieks die in eigen beheer.

Kwaliteitschocolade

Valentino is uitgegroeid tot een belangrijke chocolatier in België  door zijn chocolade van karakter en kwaliteit, gemaakt met traditionele methoden en natuurlijke ingrediënten in het atelier te Schepdaal. Het bedrijf heeft veel creativiteit, elke maand wordt er een nieuwe praline aan de klanten aangeboden.

Daarnaast is Valentino gespecialiseerd in het creëren van giftboxes met chocolade, maar ook in wijn of bier om alle gelegenheden te vieren, zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Valentino is junior lid geworden van de Belgische Franchise Federatie om zijn franchisenetwerk uit te breiden in België met respect voor de waarden van de Federatie, die een ethische en authentieke franchise promoten.