Update van Franchising bij Carrefour België

Geplaatst door: Franchising Belgium

In 2002 telde Carrefour België in totaal 703 franchisewinkels die goed zijn voor 65% van de omzet van de onderneming, een van de sleutels tot het succes van de onderneming, die door het grote publiek vaak wordt genegeerd.

Vorig jaar lag het tempo van het openen van nieuwe winkels, duidelijk lager door de Covid-crisis, waardoor de franchisenemers gedwongen werden zich aan deze situatie aan te passen.

In oktober 2020 vertoonden de franchisenemers van de Market-franchisewinkels een groei van 14% en die van de Express-franchisewinkels 5%. Er zij echter op gewezen dat van de 305 franchise Express-winkels er 69 meer specifiek te lijden hebben gehad onder de gevolgen van de pandemie. Deze franchisewinkels in kantoorwijken, toeristische gebieden, verlaten trein- en metrostations of in ziekenhuizen hebben hun omzet immers zien dalen met 35% tot 80%. Carrefour volgt de situatie van deze winkels op de voet en heeft een reeks maatregelen genomen om hen bij te staan.

Nieuwe openingen getroffen door de Covid crisis

De gezondheidscrisis had een onmiskenbaar effect op het tempo waarin Express-franchisewinkels werden geopend, dat minder hoog lag dan verwacht.

Zeven Express-franchisewinkels zijn geopend, waarmee het totale aantal op 305 komt, waarvan vijf volgens het Express-concept van de nieuwe generatie.

Er zijn vier franchisewinkels van Carrefour Market en Mestdagh geopend, waarmee het aantal franchisewinkels van Market op 312 en van Carrefour Mestdagh op 86 komt.

De master-franchiseovereenkomst met de Mestdagh-groep is verlengd voor een periode van 10 jaar en de franchiseovereenkomst met Lukoil is verlengd voor een periode van 5 jaar.

Nieuwe generatie Carrefour Express

Een Carrefour Express franchiseverkooppunt opende eind 2019, op een steenworp afstand van het Centraal Station van Brussel. Er wordt veel nadruk gelegd op biologisch voedsel en op snelle en gezonde maaltijdoplossingen die ter plaatse worden bereid en beschikbaar zijn voor zelfbediening, afhaalmaaltijden of consumptie in een loungeruimte.

In juli 2020 opende een Carrefour Expressverkooppunt in Maelbeek in het hart van de Europese wijk. Het aanbod is afgestemd op passerende klanten en buurtbewoners, met kant-en-klaarmaaltijden, maar ook verse producten om te koken en een grote verscheidenheid aan dagelijkse producten. Deze winkel, ontworpen om een minimale ecologische voetafdruk te genereren, biedt een breed assortiment Carrefour Bio-producten, met name in bulk.

Eind 2020 werden nog twee nieuwe winkels met het nieuwe Express-concept geopend in de provincie Antwerpen, één op een landelijke locatie in Olmen en de andere in de universiteitswijk van Antwerpen.

Neem contact op om meer informatie om franchisenemer te worden bij Carrefour Express of Carrefour Market.