Een flagship Dunkin’ in Brussel

Geplaatst door: Franchising Belgium

Een nieuwe franchisevestiging van het Amerikaanse merk Dunkin’ Donuts werd op 29 december 2020 in het centrum van Brussel in de Nieuwstraat 2 geopend.

Het is de tweede winkel van het franchisenetwerk  Dunkin’ Donuts in de hoofdstad na het Zuidstation, dat afgelopen oktober werd geopend, en de vijfde in België na de Meir en Keyserlei in Antwerpen en het Winkelcentrum in Wijnegem, die allemaal een groot succes zijn geworden.

Dit Brusselse flagship store, het grootste van België, zal elke weekdag van 7 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds geopend zijn, maar in de huidige context alleen voor meeneembestellingen of thuisbezorging door UberEats en Deliveroo.

Zoals bij elke opening lanceert het concept zijn beroemde actie: het winnen van een jaarvoorraad gratis donuts (een doos van 6 per week). Om de lange wachtrijen die bij de opening in Antwerpen bekend zijn te vermijden, winnen de eerste 50 klanten die hun bestelling online plaatsen deze prijs en vervolgens elk dozijn (60, 70; 80, 90 en 100).

Dunkin’ kondigt nu al een aanstaande opening aan in de provincie Limburg in Bilzen.

Het franchisenetwerk Dunkin’

Dunkin’s Amerikaanse franchisemerk maakt deel uit van Dunkin’s Brands Group, Inc. die meer dan 20.000 verkooppunten heeft in meer dan 60 landen over de hele wereld, een van ’s werelds grootste QSr-franchisegevers die koffie (warm en ijskoud), donuts en andere gebakjes serveert en ook ijs.

Aan het einde van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2020 omvatten het franchisenetwerk van Dunkin’ meer dan 12.000 Dunkin’ restaurants en meer dan 7.000 verkooppunten van de Baskin-Robbin ijssalon.