Balans 2018/2019 voor het franchisenetwerk Spar

Geplaatst door: Franchising Belgium

In het boekjaar 2018/2019 bedroeg de omzet van de Groep Colruyt 9,4 miljard euro, een stijging van 4,5%. In België steeg het marktaandeel van de merken Colruyt, OKay en Spar van 31,8% naar 32,2% in de loop van het jaar.

Het franchisenetwerk Spar in het universum van de Groep Colruyt

Het franchisenetwerk Spar maakt deel uit van de Retail Partners Colruyt Group.  Het algemene verkoop- en marketingbeleid van de winkels van de Spar Colruyt-groep wordt bepaald door Retail Partners Colruyt Groep in nauwe samenwerking met de franchisenemers.

De inzet van het nieuwe Spar-franchiseconcept werd in het boekjaar 2018/19 voortgezet.  De vernieuwde winkels hebben hun omzet met 10% boven het gemiddelde zien groeien en hun winstgevendheid is een van de beste op de markt.

Spar vierde zijn 15e verjaardag in 2018

Tijdens dit jubileumjaar werden 28 Spar franchisewinkels ontworpen volgens het nieuwe concept, moderner, design en efficiënt, waarbij de transformaties meestal samenvielen met een uitbreiding van de winkels. De dynamiek van het franchisenetwerk kwam ook tot uiting in de opening van 9 nieuwe winkels en naar verwachting zullen er in 2019/2020 6 nieuwe franchiseverkooppunten worden geopend.

Retail Partners blijft actief werken aan de ontwikkeling van een succesvol franchisenetwerk

In juni 2018 werden 4 Spar-franchisewinkels voor het eerst uitgerust met een zelfscansysteem met de nieuwe Scan.Pay.Go applicatie, waarbij de klant nog steeds de keuze heeft om met de klassieke kassa te betalen.  Voor wijnliefhebbers heeft Spar een applicatie ontwikkeld om het advies in deze sector toegankelijker te maken voor klanten en franchisenemers: een tablet in de wijnafdeling beantwoordt vragen over de smaak van een bepaalde wijn of een bepaalde combinatie van eten en wijn.  Franchisenemers krijgen een aanvullende opleiding om alle functies en informatie van de applicatie te kunnen gebruiken.  De test vindt momenteel plaats in 9 winkels, maar zal vanaf september 2019 in alle Spar-winkels beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Spar, klik hier.