Tweedehandsketen Troc.com lanceert veilingsite

Geplaatst door: Franchising Belgium

15 oktober 2015 – Vandaag lanceerde Troc.com zijn veilingsite. De grootste commerciële tweedehandsketen van België sloeg voor www.troc-auctions.com de handen in elkaar met online veilingshuis Moyersoen, en meer bepaald met hun platform CloudHammer. De klanten van Troc.com krijgen er zo een extra verkoopskanaal bij.

Troc.com staat al langer bekend als de grootste schatkamer van Europa. De afgelopen jaren gingen er al talrijke unieke en zeldzame curiosa over de (online) toonbank. Zo wisselden bijvoorbeeld een ets van Ensor, het meubilair van een ‘Léopoldville’-kajuit en een atlas uit de 17de eeuw via Troc.com van eigenaar. De klanten van de tweedehandsketen hebben er voortaan, naast de 29 Belgische winkels en de verkoopssite, met www.troc-auctions.com een extra verkoopskanaal bij!
Pierre Boseret, Algemeen Directeur van Troc.com: “Onze specialisten bepalen dagelijks de verkoopprijs van honderden producten die daarna voor cash geld worden aangekocht of in depot worden genomen. Vanaf vandaag breiden we onze dienstverlening verder uit waardoor onze klanten hun unieke artikelen eerst voor 2 weken op onze veilingsite kunnen aanbieden. Wordt er op deze manier geen koper gevonden, dan worden de producten aan de man gebracht via de winkels of via www.troc.com. Voorlopig krijgen enkel de klanten van de Vlaamse winkels de kans om hun artikelen via opbod te verkopen. Later wordt deze dienst uitgerold naar Brussel en Wallonië.”
Over Troc.com
De allereerste Troc winkel voor tweedehandsverkoop opende zijn deuren in 1982 in Frankrijk. Vandaag is Troc.com uitgegroeid tot een succesvol netwerk met meer dan 160 winkels in zes Europese landen (Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje). De eerste Belgische Troc.com werd in 1996 geopend. In België telt Troc.com vandaag 30 verkooppunten, waarvan 9 winkels in Vlaanderen, 5 winkels in Brussel en 16 winkels in Wallonië. 
Bij Troc.com bepaalt een expert samen met jou wat jouw goederen waard zijn. Daarna kan je jouw goederen zowel cash laten inkopen, waarbij je er meteen contant geld voor krijgt, of je kan ze in depot laten nemen. Daarna worden de goederen optimaal uitgestald in de toonzaal en meteen online geplaatst.
Hoe werkt de depotverkoop precies: eens een koper gevonden voor jouw product, wordt het geld op jouw rekening overgeschreven. Voor de hele afhandeling ontvangt Troc.com een commissie die varieert naargelang de verkoopprijs. Kortom: bij Troc.com is zowel ‘kopen of verkopen, altijd een goede zaak’.
Over Moyersoen en CloudHammer
Moyersoen veilinghuis werd 20 jaar geleden opgericht door Christophe Moyersoen. Dit veilinghuis is ondertussen uitgegroeid tot 1 van de grootsten in België. Moyersoen heeft meer dan 35 mensen in dienst en er staan nog verschillende vacatures open. In 2005, met de grote opkomst van internetveilingen, ging Moyersoen op zoek naar een softwareprogramma om zijn producten online te veilen.
Na bij verschillende partijen aangeklopt te hebben, bleek geen standaardsoftware beschikbaar die nodig was om het hele proces in goede banen te leiden. Daarom besloot Christophe om het heft in eigen handen te nemen door de software intern te laten ontwikkelen. Door de jaren heen kwam er steeds meer vraag van andere partijen om hun stock aan te bieden op de veilingsite.
Wenst u meer informatie over deze formule, klik hier of op het logo in de carrousel “ Deze formules zoeken kandidaten om uit te breiden “ op de homepage.