Spar zet sterke groei verder

Geplaatst door: Franchising Belgium

Supermarktketen Spar International zet zijn expansie verder. Voor het derde opeenvolgende jaar groeit de omzet met meer dan 5%.

335 nieuwe winkels

De totale omzet van de groep bedroeg vorig jaar 35,8 miljard euro, een groei van 5,4%. De belangrijkste markt van de groep is West-Europa met een zakencijfer van 22,1 miljard euro. Gemiddeld ging de omzet in deze regio met 4,1% omhoog. Het franchisenetwerk Spar België, eigendom van Retail Partners Colruyt group, groeide met 5,1% en Spar Nederland met liefst 15,8%: daar werkt de keten trouwens aan een heuse transformatie van het winkelnetwerk en wil ze af van haar oude imago. In Oostenrijk is Spar al jaren de snelst groeiende supermarkt: het bedrijf haalt er intussen een omzet van 6,88 miljard euro en investeerde fors in nieuwe winkelpanden (foto).

Centraal en Oost-Europa is de grootste groeiregio voor de groep. Het bedrijf zag zijn inkomsten er toenemen met 15,8%, goed voor een totale omzet van 5,8 miljard euro.

“Onze gemiddelde jaarlijkse groei van 5,2% in de afgelopen drie jaar vormt een solide basis om op verder te bouwen en geeft aan dat onze ‘Better Together’-strategie, gelanceerd in 2016, zijn vruchten afwerpt voor de organisatie, onze partners en onze klanten”, aldus CEO Tobias Wasmuht in een persbericht. Vorig jaar kwamen er 335 Spar-winkelpunten bij: het concern telt nu 13.112 vestigingen in 48 landen verspreid over vier continenten.

Voor meer informatie over het franchisenetwerk Spar in België, klik hier.