Spar opent nieuwe franchisesupermarkt in Wervik

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag 12 september opende er in het dorpscentrum van Wervik een gloednieuwe buurtsupermarkt van Spar Colruyt Group. Het voormalige pand van Lidl werd volledig verbouwd en ingericht volgens de stijl van de nieuwste generatie Spar-franchisewinkels.

Het filiaal van Lidl in de Geluwestraat werd in 2006 gebouwd en sloot eind mei 2012 de deuren. Spar Colruyt Group kocht het gebouw over en richtte de zaak volledig opnieuw in. De winkeloppervlakte bedraagt 789 m². De nieuwe Spar bevindt zich in het centrum van Wervik, op zo’n kilometer van de Franse grens.

Jeugdig enthousiasme en jaren ervaring

De winkel wordt uitgebaat door franchisenemers Delphine Devadder en Bruno Vervaecke. “In mijn jonge jaren deed ik vaak vakantiejobs in de retailsector. Daar ontdekte ik mijn passie voor voeding”, vertelt Delphine. “De voorbije twee jaar volgde ik een intense opleiding bij Retail Partners Colruyt Group om deze nieuwe Spar-winkel in goede banen te kunnen leiden.” Bruno heeft al heel wat ervaring als zelfstandige ondernemer: hij was in het verleden franchisenemer in de Spar in Oostende en Halle. “De voorbije jaren gaf ik binnen Spar opleidingen rond het nieuwe kassasysteem en bood ik ondersteuning aan zelfstandige ondernemers en hun medewerkers. Vanuit deze functie en mijn ervaring is het voor mij een mooie opportuniteit om opnieuw een meerwaarde te zijn op de winkelvloer.”

Elektronische prijsetiketten

Spar installeert in Wervik een nieuw type elektronische prijsetiketten. Delphine: “Wij gaan als eerste Spar-winkel in België dit nieuwe systeem uittesten en op punt stellen, zodat het ook beschikbaar kan worden gesteld voor collega-ondernemers van andere winkels.”

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Spar, klik hier.