Spar Loenhout heropent franchisewinkel in grote nieuwbouw

Geplaatst door: Franchising Belgium

Vandaag donderdag 5 oktober opent de gloednieuwe Spar in Loenhout zijn deuren. Franchisenemers Johan, Pieter en Daniël Kuypers kochten het pand naast de vorige winkel en braken beide gebouwen af voor een nieuwbouw met ruime parking. Spar Loenhout werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten van Retail Partners Colruyt Group.

Van 300 naar 700 m²

De drie broers Johan, Pieter en Daniël Kuypers baten al sinds 2005 de Spar in Loenhout uit. “Onze vorige winkel was verouderd en te klein geworden. Toen onze aanpalende buren hun woning verkochten, hebben we geen seconde getwijfeld”, zegt Johan. “We gooiden beide panden plat om plaats te ruimen voor een volledig nieuwe franchisewinkel. Onze winkeloppervlakte stijgt zo van 300 naar 700 m².” Vlak naast de winkel werd een parking met 24 parkeerplaatsen aangelegd, als aanvulling op de 12 plaatsen aan de overkant van de straat. Er gaan 4 nieuwe medewerkers aan de slag, wat het totaal op 10 brengt.

Meer traiteur en tapas

Klanten die houden van verse producten, zijn bij Spar Loenhout aan het juiste adres. Als ervaren beenhouwer bereidt Johan elke dag vers vlees in de beenhouwerij. De traiteurafdeling werd vergroot en alles wordt huisgemaakt. In het nieuwe koelmeubel met tapas vinden klanten alles voor het aperitief en meer. In de warme bakkerij worden vers brood, stokbrood, pistolets en koffiekoeken meerdere keren per dag afgebakken.

Benieuwde buurtbewoners

Spar Loenhout ligt pal in het centrum van het dorp. “Wij zijn en blijven een echte buurtwinkel. Sinds de start van de werken in juli 2016 hielden we onze winkel open in een grote tent. Niet altijd even makkelijk, maar onze klanten apprecieerden het wel”, zegt Johan. “We merkten dat ze heel nieuwsgierig waren naar de vernieuwingen en er echt naar uitkeken. Iedereen kent iedereen in Loenhout, dus de opening gaat vlotjes over de tongen.” De broers openden in 2011 ook een Spar-winkel op Linkeroever in Antwerpen.

Marktgevoel

Spar Loenhout ziet er fris en modern uit en werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten van Retail Partners Colruyt Group. De versafdelingen creëren een marktgevoel. Door de handige inrichting met hoge en lage rekken krijgen klanten een beter overzicht van de winkel. Dankzij het nieuwe kassasysteem worden zowel klanten met een kar als met een mandje op een vlotte en aangename manier bediend. Via de digitale schermen kunnen klanten zich laten inspireren met recepten, maaltijdideeën en productinformatie.

Over Spar

De Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige franchisenemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken.

Voor meer informatie over het franchise concept van Spar, klik hier.