Spar Colruyt group zet zijn expansie verder

Geplaatst door: Franchising Belgium

Sinds begin juni 2023 heeft Spar Colruyt Group zijn expansie in Vlaanderen voortgezet met de opening van nieuwe franchisewinkels, de eerste op 15 juni in Wiekevorst, de tweede op 6 juli in Veurne en een derde volledig vernieuwde winkel heropende op 19 juni in Malderen.

De Spar franchisewinkel in Wiekevorst

Deze voormalige fabriekshal van Bouwmaterialen Van Craen is omgetoverd tot een ruime, moderne Spar franchisewinkel onder leiding van het trio franchisenemers Steven Stouten, Tim Anthonis en Lorenzo Callens.

Samen met zijn partners beheert Steven Stouten deze nieuwe winkel in Wiekevorst, naast de reeds succesvolle Spar Colruyt Group winkels in Kessel, Schriek en Lier.

Lorenzo, die al een tijdje samenwerkt met zijn collega’s, heeft de voorbije maanden ervaring opgedaan als co-manager van de Spar-winkel in Lier.

Spar Wiekevorst

De Spar franchisewinkel in Malderen

Franchisenemer Sven Ryckaert was opgetogen dat hij na 4 weken van volledige renovatie zijn winkel kon heropenen met het nieuwste concept van Spar colruyt group. Niet alleen is het interieur in een modern jasje gestoken, ook de indeling van de winkel is aangepast om het de klanten gemakkelijker te maken. Deze Malderse winkel wordt al vier generaties gerund door de familie Meert, maar vorig jaar stapten ze uit de zaak. Hun dochter Demi en haar vriend Maarten bleven als franchisenemer aan boord. Hun team bestaat nu uit ongeveer 25 werknemers, studenten en flexwerkers. Sommigen werken al meer dan 20 jaar in de winkel, “een goede mix van jong en oud in de zaak”, aldus franchisenemer Sven.

Spar Malderen

De Spar franchisewinkel in Veurne 

Een jong franchisenemerspaar, Maxim Van den Bussche en Ann-Sophie De Brabandere, verwelkomt met veel plezier klanten bij deze gloednieuwe franchisewinkel Spar in Veurne.

Beiden hebben een landbouwachtergrond en zijn gepassioneerd door alles wat met eten te maken heeft. Ze beschouwen zichzelf als echte Bourgondiërs.

Hun avontuur als franchisenemers van Spar begon toen ze vrienden ontmoetten die ook franchisenemers van Spar waren. Gefascineerd door het concept aarzelden ze niet toen de kans zich voordeed om een Spar-winkel te openen.

Tweeënhalf jaar geleden gaven ze hun job op en proefden ze voor het eerst van de Spar-wereld door samen met hun collega’s in de Spar-winkels van o.a. Lichtervelde, Ieper en Eke kennis te maken met de werking van een winkel.

Spar Furnes

De Groep Colruyt en het Spar-franchisenetwerk

De Groep Colruyt heeft zopas zijn resultaten bekendgemaakt voor het boekjaar 2022/2003, dat eindigde op 1 april 2023. Terwijl de omzet van 10,820 miljard euro met 7% steeg en het marktaandeel 31% bereikte, daalde het bedrijfsresultaat met 25,8% (279 miljoen euro) en de nettowinst met 30,4% (201 miljoen euro). De omzet in de groothandel, waartoe het Spar-netwerk behoort, steeg met 3,7%. Dit is het gevolg van de voedingsinflatie, deels gecompenseerd door lagere volumes. In België zijn de franchisewinkels van het Spar-netwerk van de Groep Colruyt aantrekkelijke lokale supermarkten voor de dagelijkse boodschappen, met een ruim assortiment verse producten en een gepersonaliseerde service. Colruyt Group blijft vertrouwen op een nauwe en langdurige samenwerking met franchisenemers en wil zijn succesvolle netwerk van zelfstandigen in België en Frankrijk de komende jaren verder uitbouwen.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Spar , klik hier.