Spar betrekt klanten bij aankoop defibrillatoren

Geplaatst door: Franchising Belgium

Van 4 maart tot en met 31 maart kunnen de klanten van 62 Spar Colruyt Group-franchisewinkels via een crowdfunding-actie meesparen voor de aankoop van een automatische externe defibrillator (AED). De toestellen zullen vanaf april 2021 aan de buitenzijde van de winkels geplaatst worden. Zo zullen ze dag en nacht toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners. Spar hoopt met deze hartverwarmende actie veel klanten enthousiast te maken voor een initiatief dat heel de buurt ten goede komt. Spar werkt voor dit project samen met vzw HeartSaver (www.heart-saver.eu).

Een hart voor de buurt

De actie loopt vanaf 4 tot en met 31 maart in 62 franchisewinkels van Spar Colruyt Group in België, onder het motto ‘Jouw Spar heeft een hart voor de buurt’. Deze actie, waaraan maar liefst een derde van de franchisenemers deelneemt, volgt op een succesvolle test vorig jaar in vier winkels. Zo kon franchisenemer Kris Borloo van Spar Denderwindeke dankzij de steun van zijn klanten in april 2020 al een toestel aan zijn winkelgevel hangen. “Als buurtsupermarkt steunen we uiteenlopende lokale initiatieven. Een plotse hartstilstand kan iedereen overkomen”, vertelt Kris Borloo. “Door samen met onze klanten te investeren in een AED-toestel, kunnen we levens redden in onze buurt.”

Echte buurt- franchisesupermarkt

“Spar Colruyt Group inspireerde zich voor deze actie op Spar Ierland, waar een gelijkaardig initiatief een groot succes was”, vertelt Guido Soret, verkoopdirecteur bij Spar Colruyt Group België. “Spar is een echte buurtsupermarkt. Iedere zelfstandige franchisenemer tracht op zijn manier een sterk ankerpunt te zijn in zijn gemeente, een ontmoetingsplaats in de buurt. We zijn dan ook heel blij met de interesse van de franchisenemers: een derde van de Spar-winkels zal in april worden uitgerust met AED-toestellen. Want we zijn ervan overtuigd dat ook onze klanten hun schouders zullen zetten onder dit initiatief waar de hele buurt baat bij heeft.”

Over Spar Colruyt Group

De meer dan 200 Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige franchisenemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Meer info klik hier.