Sinterklaas koopt ook tweedehands

Geplaatst door: Franchising Belgium

Uit een onderzoek, uitgevoerd door iVOX, van de twee franchiseformules Troc.com en Cash Converters en 2dehands.be blijkt dat meer dan één Belg overweegt om een tweedehands Sinterklaasgeschenk te kopen.

Tweedehandsgeschenken zijn al geruime tijd in de mode en de Sint volgt deze trend. Onder degenen die dit jaar geschenken van Sinterklaas kopen, is meer dan een derde (37%) van plan om een of meer artikelen tweedehands te kopen. Dit blijkt uit een online enquête onder 2.000 Belgen, op aanvraag van Troc.com, Cash Converters en 2dehands.be.

De methodologie

De online enquête werd in september 2018 uitgevoerd door iVOX in opdracht van Troc.com, Cash Converters en 2dehands.be. 2.000 Belgen werden geïnterviewd en de enquête is representatief voor taal, geslacht, leeftijd en graad. De maximale foutenmarge bedraagt 2,08%.

Over de franchiseformule Cash Converters

Cash Converters, van origine een Australisch franchiseconcept, is wereldleider in de aankoop en verkoop van tweedehands kwaliteitsproducten. Cash Converters koopt en verkoopt een zeer uitgebreid gamma van bijna nieuwe producten, voornamelijk in multimedia (smartphones, tablets en pc’s, HIFI, televisie, DVD, fotografie,…), videospelletjes, muziekinstrumenten, kleine elektrische apparaten, sport, klein gereedschap, tuinieren en sieraden. Het franchisenetwerk van Cash Converters in België heeft nu 34 verkooppunten. Cash Converters heeft 1,2 miljoen klanten in België, die gemiddeld meer dan 2 miljoen artikelen per jaar kopen en verkopen.

Over de franchiseformule Troc.com

Troc.com, een franchiseconcept uit Frankrijk, heeft een gigantisch netwerk met 100 verkooppunten in 5 landen (België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Spanje). De eerste TROC-winkel in België werd geopend in 1996. Een Troc.com expert zal samen met de klant de waarde van de artikelen bepalen. Ofwel besluit hij zijn eigendom rechtstreeks te verkopen voor contant geld, ofwel laat hij het in depot staan, waar het optimaal gepresenteerd wordt in de showroom en in real time op de website geplaatst wordt. Zodra het object een koper heeft gevonden, wordt het overeengekomen bedrag op de rekening van de deposant gestort. Als tussenpersoon ontvangt Troc.com een commissie die varieert van de verkoopprijs.

Voor meer informatie over de franchiseformule Troc.com, klik hier.