Samenstelling executive team Ahold Delhaize is bekend

Geplaatst door: Franchising Belgium

Ahold en Delhaize Groep hebben vandaag de samenstelling bekendgemaakt van het beoogde Executive Committee van Ahold Delhaize. Om de ambities van de onderneming op het gebied van verantwoord ondernemen en innovatie vorm te geven en aan te sturen hebben Ahold en Delhaize Groep twee belangrijke nieuwe rollen gecreëerd.

Zoals eerder aangekondigd zal Dick Boer, huidig CEO van Ahold, de leiding van het bedrijf voor zijn rekening nemen. Frans Muller, huidig CEO van Delhaize Group, wordt Deputy CEO en Chief Integration Officer. Dit lijstje wordt nu aangevuld met Marc Croonen, Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer, Hanneke Faber, Chief E-Commerce & Innovation Officer, Jan Ernst de Groot, Chief Legal Officer en Abbe Luersman, Chief Human Resources Officer. Deze laatste vier leden zullen rechtstreeks rapporteren aan de Ahold Delhaize CEO.
Ahold en Delhaize Groep hebben twee belangrijke nieuwe rollen gecreëerd in het toekomstige Executive Committee om de ambities van de onderneming op het gebied van verantwoord ondernemen en innovatie vorm te geven en aan te sturen: Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer en Chief E-Commerce & Innovation Officer.
De beoogde Ahold Delhaize Management Board bestaat uit CEO Dick Boer, Deputy CEO en Chief Integration Officer Frans Muller, CFO Jeff Carr, COO Europe Pierre Bouchut, COO USA Kevin Holt, en COO USA James McCann. Dit sterke en gebalanceerde team is samengesteld vanuit beide ondernemingen. Ahold en Delhaize liggen naar eigen zeggen op schema om de voorgenomen fusie medio 2016 af te ronden. 
Kostas Macheras, Executive Vice President van Delhaize Group en Chief Executive Officer voor Zuid-West Europa en huidig lid van het Executive Comité van Delhaize Group, zal zich vanaf maart 2016 terugtrekken uit het bedrijf. Macheras ging in 1997 aan de slag bij Delhaize Group en zijn beslissing staat los van de naderende fusie. In maart al besloot hij in 2016 met pensioen te gaan, nog voor de gesprekken over een mogelijke fusie begonnen.
Bron: Gondola