Recordcijfers voor het franchisenetwerk Engel & Völkers in 2017!

Geplaatst door: Franchising Belgium

De vermaarde Duitse vastgoedgroep Engel & Völkers, die in 1977 opgericht werd door Dirk C. Engel en Christian Völkers, heeft zijn jaarcijfers gepubliceerd voor 2017. Voortgestuwd door de naamsbekendheid van de groep zijn de resultaten uitstekend. Voor 2017 noteert het in premiumvastgoed gespecialiseerde franchisenetwerk Engel & Völkers een omzetstijging van 31,9% (van 506,3 naar 667,8 miljoen euro).

Grote vooruitgang op verschillende markten

Medeoprichter en CEO Christian Völkers legt de nadruk op de belangrijkste les die uit het boekjaar kan worden getrokken: “In 2017 zijn we er opnieuw in geslaagd om onze positie op de internationale vastgoedmarkten substantieel te versterken.” Dit succes is het resultaat van het dagelijkse professionalisme van de 10.000 specialisten die hun klanten bijstaan in 800 vestigingen verspreid over vier continenten. We zien de meest dynamische expansie in Noord-Amerika en op het Iberisch schiereiland, met stijgingen van respectievelijk 46,2 en 33,9%. Ook de Duitstalige landen blijven niet achter en kennen een weliswaar meer bescheiden, maar niet minder belangrijke omzetstijging van 10,6%.

België

Engel & Völkers is ondertussen al meer dan tien jaar lang actief in België en telt er 23 vestigingen. De groep wil de ontwikkeling en dynamisering van zijn Belgische franchisenetwerk voortzetten en is op zoek naar partners met interesse in een franchiseconcept met internationale uitstraling en een platform dat zijn deugdelijkheid heeft bewezen.

Zoals ieder jaar publiceert de groep ook zijn marktrapport voor België. Met 101.127 geregistreerde transacties in 2017 kent de Belgische markt een mooie groei van 8%. Het dynamische boekjaar werd gekenmerkt door een daling van de prijs voor appartementen (?1,2%) en villa’s (-1,3%) in het hele land, en met name in Vlaanderen, waar de daling van de villaprijzen 16,1% bedroeg. Het is overigens in dit landsgedeelte dat de toename van het aantal transacties het grootst is (+ 43,3%).

Het marktrapport voor België is opnieuw positief, en dat al sinds 2016, wat de goede positionering bevestigt van het franchisenetwerk Engel & Völkers op de markt voor premiumvastgoed in zowel Brussel als de rest van het land. De vooruitzichten zijn bovendien vrij goed. De drie Belgische gewesten hebben immers beslissingen genomen en infrastructuurprogramma’s gepland die zullen bijdragen aan de internationale aantrekkingskracht van België.

Omdat vastgoed een heel bijzondere investering is, bieden de Engel & Völkers-makelaars een unieke, professionele en persoonlijke begeleiding aan verkopers, investeerders in de huurmarkt en kopers. Het komt erop aan om optimaal in te spelen op de marktomstandigheden, zodat een verkoop-, aankoop- of verhuurproject zowel financieel als gevoelsmatig een succes wordt. Zoals uit de publiceerde cijfers blijkt, wordt deze expertise vandaag duidelijk naar waarde geschat.

Voor meer informatie over het franchiseconcept de Engel & Völkers, klik hier.