Quick franchisenemers moeten een keuze maken

Geplaatst door: Franchising Belgium

De directie van Burger Brands Belgium (BBB), het bedrijf achter Quick en Burger King in België en Luxemburg, hebben de franchisenemers verzameld om  de stand van zaken te bekijken. Zij moeten kiezen tussen beide formules, de modaliteiten verschillen in royalty’s, de inrichting en de publiciteit.

7 Burger King restaurants zullen hun deuren openen in 2017. Het eerste zal  deze zomer nog openen. Geruchten zeggen dat de eerste opening in april in Luxemburg zal zijn. In België spreken ze van Brussel, Antwerpen en Charleroi. Volgens L ’Echo opent het eerste Burger King restaurant zich in Antwerpen, en dit terwijl andere geruchten spreken over Namen. Het Naamse restaurant moet dienen als pilootvestiging om teams op te leiden volgens de Burger King methoden, vooraleer ze openen voor het groot publiek.

Pro’s en contra’s

Vandaag zijn er 92 Quicks restaurants in België en 9 in het Groot Hertogdom Luxemburg. Burger Brands Belgium wil binnen 5 jaar meer dan 120 Quick en Burger Kings restaurants bezitten in België en Luxemburg. De Franchisenemers mogen vrij kiezen tussen de 2 formules. BBB blijft investeren in Quick en lanceert binnenkort een nieuwe communicatiecampagne. Een franchisenemer, ondervraagd door L ‘Echo, legt de pro’s en de contra’s uit van beide formules. “Een Burger King restaurant genereert een zakencijfer van ongeveer 4,5 miljoen euro, hetzij het dubbele van een Quick restaurant, maar anderzijds vraagt Burger King wel meer personeel”. De royalty’s om een Burger King uit te baten zijn eveneens veel hoger. L ‘Echo spreekt van 8% zakencijfer voor Burger King tegenover 5% voor Quick. Voor de huurkosten batalen de franchisenemers van Quick 12% van hun zakencijfer aan de franchisegevers, terwijl franchisenemers van Burger King 13% betalen. Ook volgens de franchisenemer, ondervraagd door L ‘Echo, moeten franchisenemers van Burger King minder betalen voor de publiciteit.