Proxy Delhaize Ledeberg heropent als Carrefour Market

Geplaatst door: Franchising Belgium

De voormalige Proxy Delhaize-winkel in Ledeberg gaat morgen opnieuw open als een franchiseverkooppunt van Carrefour Market. Het is één van de winkels die Carrefour overneemt van Ahold Delhaize.

In maart raakte bekend dat Carrefour Belgium drie winkels zou overnemen van Ahold Delhaize: de Albert Heijn in Lokeren (Dijkstraat), de AD Delhaize in Berendrecht (Monnikenhofstraat) en de Proxy Delhaize in Ledeberg (Hundelgemsesteenweg). Het ging om winkels die Ahold Delhaize moest afstoten van de Belgische concurrentiewaakhond in het kader van de fusie tussen AH-moederbedrijf Ahold en Delhaize.

Vorige maand heropenden de eerste overgenomen AH-vestiging als Carrefour-winkels Lokeren, en heropende een Carrefour-franchisenemer de voormalige Albert Heijn in Boortmeerbeek als een franchiseverkooppunt van Carrefour Market. Nu gaat ook een eerste Delhaize opnieuw open als Carrefour. Met name de Proxy Delhaize-winkel op de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg (Gent) gaat woensdag 12 juli eveneens open als een franchiseverkooppunt Carrefour Market.

De hele winkel werd in amper 10 dagen omgebouwd, laat Carrefour weten. “De voorbije 10 dagen werd met man en macht gewerkt om de winkelruimte (met een winkeloppervlakte van 950 m²) om te bouwen tot een franchiseverkooppunt van Carrefour Market. Het klantenparcours werd grotendeels behouden, maar met de typische kenmerken voor Carrefour Market. Zo werd de versmarkt verder uitgebreid en vindt men in de winkel voortaan ook een eiland met lokale producten terug. De slagerij in de winkel, waar alles wordt versneden en bereid, bleef behouden.”

Klanten vinden er de vertrouwde gezichten van hun winkel terug. Zeven medewerkers van de voormalige Proxy Delhaize blijven in de winkel aan de slag, en daarnaast werden er zeven nieuwe medewerkers aangetrokken. Carrefour is nog op zoek naar zo’n drietal medewerkers.

Binnenkort zullen de klanten ook online hun boodschappen kunnen bestellen via www.drive.be en aan het afhaalpunt langs de achterzijde van de winkel kunnen oppikken. Hiervoor worden momenteel de voorbereidingen getroffen. Deze extra dienst zou over een drietal weken beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Carrefour Market, klik hier.