Primeur in België: hyperecologische koelinstallaties in de nieuwe Carrefour Express

Geplaatst door: Franchising Belgium

Carrefour België opende deze week een nieuwe Carrefour Express in Laken, meer bepaald aan de Stevensstraat 74 in 1020 Brussel. Het is al de tiende nieuwe buurtwinkel van het franchisenetwerk dit jaar. Met deze supermarkt bewijst Carrefour nogmaals zijn innovatievermogen: het experimenteert met een koeltechnologie op basis van propyleengas. Dat is veel milieuvriendelijker omdat het effect ervan op de wereldwijde opwarming van het klimaat veel kleiner is dan dat van traditionele vloeistoffen.

Zuiniger
Propyleengas is ook energiezuiniger omdat het een beter koelvermogen, en dus ook een hoger rendement, heeft. Bovendien zijn de deuren van de koelinstallaties uitgerust met dubbelglas, dat op zijn beurt het verbruik (en het risico op condensatie) doet dalen. Tot slot beschikken de koelinstallaties over ledverlichting en vragen ze minder onderhoud.

Veiliger
Bij deze nieuwe koelinstallaties behoort het risico op lekken tot het verleden: het koelmiddel bevindt zich namelijk uitsluitend binnenin de koeling en het apparaat wordt bij de productie verzegeld. Dankzij die factoren is een totale dichtheid steeds gegarandeerd. De koelinstallaties zijn ook met elkaar verbonden via een hydraulisch netwerk.
Dit soort installaties is dus ook veel veiliger. Het enige risico dat nog tot de mogelijkheden behoort, is dat op waterlekken.

Ecologischer
De traditionele technologieën zijn vooral gebaseerd op een grote hoeveelheid koelvloeistoffen met cfk’s. Maar die hebben twee grote nadelen: enerzijds het risico op vloeistoflekken (omdat de vloeistof door de leidingen aan de buitenkant van de koelinstallatie circuleert) en anderzijds hun schadelijke invloed op het milieu.

In verschillende Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets werden de oude koelinstallaties al vervangen door nieuwe toestellen met een koelsysteem op basis van CO2, maar die zijn niet altijd even geschikt voor de kleinere Carrefour Express franchisewinkels.

De Water Loop koelinstallaties zijn daarom nog innovatiever, want ze maken gebruik van propyleengas. Dat is maar liefst 450 keer minder schadelijk voor het milieu dan een koelkast met koelmiddel met cfk’s voor verse producten en zelfs 600 keer minder vervuilend dan eentje met koelmiddel met cfk’s voor diepvriesproducten.

Bij de Express Laken Sobieski worden acht Water Loop koelinstallaties geplaatst (zes koelinstallaties en twee vriezers voor diepvriesproducten). Sobieski is een proefproject dat erg belangrijk is voor de hele Carrefour Groep. De prestaties van deze toestellen zullen gedurende een jaar worden vergeleken met die van de apparatuur in een vergelijkbare winkel. Niet alleen op het vlak van energieverbruik, maar ook qua betrouwbaarheid, looks …

Een echte buurt franchisewinkel
Zoals alle Carrefour Express-winkels stemt deze nieuwe winkel in de Stevensstraat zijn aanbod perfect af op de verwachtingen van de bewoners uit de buurt. Voor elk moment van de dag wordt er een gebruiksklare maaltijdoplossing voorgesteld. Bovendien vind je er een brede waaier aan basisproducten en alle onmisbare producten op het vlak van droge voeding en drogisterij. Daarvoor kan je kiezen tussen het Carrefourmerk en de nationale merken.

Carrefour Express
De naam Carrefour Express zegt het al. In deze franchisewinkel is alles in het werk gesteld opdat de klant zijn boodschappen gemakkelijk, snel en in een ruime en aangename omgeving kan doen. De Express Laeken Sobieski, die door franchisenemerJaber BASSEL wordt uitgebaat, biedt ook: versgeperst sinaasappelsap, ter plaatse gebakken bakkerijproducten, de verkoop van iTunes- & telefoonkaarten en bloemen.

Maximale beschikbaarheid
De grote flexibiliteit is een van de sterke punten van Carrefour Express: het gaat eerst en vooral om een buurt franchisewinkel met erg ruime openingsuren. Zo kunnen de klanten op Carrefour Express in de week, ’s avonds, op zon- en feestdagen rekenen. Dit voor een last minute aankoop, wanneer ze een onvoorzien etentje improviseren, een geschenkje of bloemen willen kopen…

Wenst u meer informatie over deze formule, klik hier of op het logo bij de formules die aanwerven op de homepage van onze website.