Portret van een tevreden franchisenemer van heytens

Geplaatst door: Franchising Belgium

Pierre Mertens werkte 15 jaar als commercieel directeur van Mottura, de Italiaanse specialist in raambekleding. Na dit avontuur droomde hij ervan zelfstandige te worden. Vooraleer hij zich helemaal in de franchisewereld kon storten, en nadat hij in 2015 een punt zette achter zijn carrière bij Mottura, begon hij als werknemer bij heytens. Een vakgebied dat hij kent als geen ander, om zo alle aspecten van ons merk te kunnen ontdekken. Gedurende één jaar bekleedde hij de functie van productmanager, en dit voor alle winkels van de franchiseketen.

Na enkele jaren alle aspecten van de heytens-organisatie onder de knie te hebben gehad, voelde Pierre zich klaar om de sprong te wagen en franchisenemer te worden met zijn eigen winkel. In 2017 nam hij een heytens-vestiging in Waterloo over.

Toen ook heytens op dat moment graag een terugkeer wou maken richting Brussel, kreeg Pierre het aanbod om als franchisenemer een vestiging in de Jean Stasstraat uit te baten. Deze is één van de kleinste winkels van heytens met een oppervlakte van 120 vierkante meter.

Vandaag heeft Pierre, binnen het kader van zijn contract, een territoriale clausule waarbij hij enkel actief mag zijn in gemeenten uit de Brusselse agglomeratie.

Een toenemend aantal klanten (60%) koopt het heytens-assortiment en vraagt vervolgens ook de installatie van deze producten.

Mijn relatie met de franchisegever

Mijn relaties met de directie van heytens zijn steeds goed verlopen en zonder problemen. Twee keer per jaar worden de franchisenemers van de Belgische en Luxemburgse winkels samengebracht in een seminarie waarin de nieuwste collecties worden voorgesteld.

Daarnaast neem ik ook deel aan de ‘Franchise comité’: deze brengt zes franchisenemers en drie filiaalhouders samen. Het bestuur, dat drie keer per jaar samenkomt, onderzoekt en bespreekt de strategische beslissingen van heytens omtrent bijvoorbeeld de vergelijking van onze servicekosten met die van de concurrentie.

Ambitieuze om verder te groeien neemt Pierre ook in september 2019 de winkel van Drogenbos over.

Het komende jaar zal hij samen met heytens op zoek gaan naar een geschikte ruimte voor een nieuwe winkel om de verhuis van zijn verkooppunt in de Jean Stasstraat te realiseren, waarvan de bail ten einde loopt in 2020. Hij hoopt geen “dode tijd” te hebben tussen de overschakeling van de oude naar de nieuwe winkel, en zo optimaal te kunnen blijven voldoen aan de noden van de klant.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij heytens, klik hier.