Pizza Hut opent 46ste restaurant in België

Geplaatst door: Franchising Belgium

Pizza Hut België opende zopas haar nieuwste flagship store in Kortrijk, meer bepaald op de site van Kinepolis, nabij Xpo Kortrijk. Het is het 46ste Pizza Hut restaurant in ons land. Meteen ook het nieuwe prototype van hoe een Pizza Hut er voortaan zal uitzien, mét open keuken.

Enkele weken terug sloot de voormalige vestiging op de Grote Markt om te verhuizen naar Hoog Kortrijk. Een betere ligging en modernere infrastructuur waren de hoofdredenen voor de verhuis. “Maar ook omdat de nieuwe locatie in Kortrijk ons de kans bood om een aantal nieuwe dingen uit te proberen” aldus Chantal Hanot, marketing director bij Pizza Hut België. “Zo zal er in het nieuwe restaurant te Kortrijk gewerkt worden met een open keuken, wat zeer nieuw is voor Pizza Hut. We zijn er van overtuigd dat het een meerwaarde is voor de klant om onze medewerkers aan het werk te zien bij het bereiden van onze pizza’s. Pizza’s bakken is uiteindelijk een ambacht als geen ander en dat willen we met ons merk -dat vandaag reeds 60 jaar bestaat- meer dan ooit uitstralen.”

Het nieuwe restaurant te Kortrijk heeft een oppervlakte van 500m² en 160 zitplaatsen. Bovendien is het interieur in een volledig nieuw kleedje gestoken met een stukje historiek van het merk uitgebeeld op de muren.

Pizza Hut is de grootste pizzarestaurantketen ter wereld met meer dan 13.000 restaurants en delivery- & afhaalpunten in 88 landen. Per jaar worden er zo’n 2 miljoen pizza’s gemaakt. De Belgische groep Topbrands, die het franchisecontract heeft voor Pizza Hut België beheert 97 Pizza Hut vestigingen en baat eveneens 22 Paul  Bakkerijen uit op de Belgische markt, alsook het Wasbar concept.

Bron: Made in West-Vlaanderen