Peeters-Govers, multi – Franchisenemer van Albert Heijn in volle expansie

Geplaatst door: Franchising Belgium

Samen met zijn neef Wim Peeters runt Jan Peeters de groep Peeters-Govers, de grootste franchisenemer van Albert Heijn in België. Later dit jaar openen ze hun achtste en negende vestiging van de Nederlandse supermarktketen.

Na enkel jaren onderhandeling werd de knoop toch doorgehakt
Hoewel de eerste gesprekken tussen Peeters-Govers en Albert Heijn uit 2011 dateren, duurde het toch tot 2015 eer er een overeenkomst uit de bus kwam. In 2011 werden de onderhandelingen stopgezet, maar drie jaar later had een nieuwe poging meer succes. Uiteindelijk opende het duo zijn eerste vier Albert Heijn-winkels in België tussen november 2015 en maart 2016. Ondertussen telt de groep zeven vestigingen en nummer acht en negen openen nog dit jaar de deuren.

De waarden van Albert Heijn sluiten volgens de ondernemer perfect aan bij de vier kernwaarden van zijn familiebedrijf: vers, bewust lokaal en persoonlijk. Naast die waarden noemt hij vooral de uitgekiende logistieke processen de grote kracht van Albert Heijn. Daardoor kunnen de voorraden beperkt worden en is er weinig derving.

Expansie
De franchisewinkels van Peeters-Govers boeren goed. De omzet is intussen meer dan verdrievoudigd. “Wij hebben bijvoorbeeld al 40 jaar een winkel in Antwerpen waar 7.000 klanten per week kwamen. Vandaag zijn er dat 25.000 per week.” Door de lagere prijzen (gemiddeld zo’n 15%), zijn de marges wel kleiner geworden, maar daarover klaagt Peeters niet: “Vroeger waren het werk en alle risico’s voor ons, nu neemt Albert Heijn een deel daarvan over.” Voor volgend jaar mikt de franchisenemer op een omzet van 180 miljoen euro. In 2012 bedroeg die nog 35 miljoen euro.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Albert Heijn, klik hier.