Overname Intertoys door Portugezen

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Nederlandse speelgoedketen Intertoys, die ook aanwezig is in België, wordt gedeeltelijk overgenomen door de Portugese investeringsgroep Green Swan, die eerder ook al Maxi Toys en Bart Smit kocht.

220 winkels

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: speelgoedketen Intertoys wordt overgenomen door Green Swan. Het nieuwe Intertoys zou uit 220 winkels bestaan, waaronder de 100 franchisewinkels. Of dat aantal van 220 ook werkelijk gehaald wordt, hangt wel nog af van onderhandelingen met verhuurders en franchisenemers. Door het faillissement werden immers alle huren beëindigd.

Volgens woordvoerder David Brilleslijper worden de vestigingen die openblijven flink gemoderniseerd. “De nadruk komt meer op beleving en goede service te liggen. Het moet echt een feestje zijn om in de fysieke winkel te zijn”, meent hij.

Imperium

Intertoys heeft in totaal 286 eigen vestigingen en nog eens 100 zijn in handen van franchisenemers. Van die eerste categorie zouden er dus een 160-tal dicht gaan. Vorige maand vroeg de speelgoedketen het faillissement aan, omdat de omzet de afgelopen tien jaar met de helft was teruggelopen. Vooral de concurrentie van webwinkels en andere ketens als Kruidvat en Action woog zwaar op de verkopen. Voor 91 Intertoys-vestigingen betekent dit in mei al het definitieve einde. Om welke winkels het precies gaat, wordt morgen bekendgemaakt, dan start meteen ook de uitverkoop.

Green Swan bouwt gestaag aan een Europees speelgoedimperium: vorig jaar verwierf het ook al de Spaanse en Portugese winkels van de failliete Amerikaanse keten Toys ‘R’ Us en dit jaar nam het Maxi Toys en Bart Smit over. De investeringsgroep verklaarde eerder al “sterk te geloven in de potentie van Intertoys en de speelgoedketen te willen behouden voor Nederlandse gezinnen.”

Bron: Retaildetail