Onverwacht succes voor de franchisewinkel Proxy Delhaize in Bambrugge

Geplaatst door: Franchising Belgium

In de landelijke gemeente Bambrugge (deelgemeente van Erpe-Mere, Oost-Vlaanderen) investeren franchisenemers Danny Schockaert en Griet De Smet in de vernieuwing en verruiming van hun Proxy Delhaize franchisewinkel. Opmerkelijk omdat een recente marktstudie uitwees dat een supermarkt op deze plek niet leefbaar zou zijn.

Tegen alle verwachtingen in draait deze franchisewinkel Proxy Delhaize in Bambrugge een omzet die niemand verwachtte. Dit onverhoopte succes heeft, achteraf beschouwd, alles te maken met het verdwijnen van buurtwinkels in landelijk gebied. En de supermarkt die als gevolg daarvan de rol van de bakker, slager en kruidenierswinkel overneemt. De klanten van deze Proxy komen intussen niet alleen uit Bambrugge, maar ook uit Burst, Ottergem, Vlekkem, Vlierzele en Zonnegem.

Het oorspronkelijke gebouw en de bijgebouwtjes worden in de loop van 2017 net als tal van bijgebouwtjes gesloopt zodat de huidige winkel kan uitbreiden tot 1.200 vierkante meter. De winkeloppervlakte wordt door de ingreep – slagerij inbegrepen – 940 m² groot. Ook de parking wordt anders ingericht en uitgebreid met een tiental plaatsen.