Nummer twee van Tom&Co wordt CEO

Geplaatst door: Franchising Belgium

Thierry le Grelle, die samen met Lionel Descle?e voor de managementbuy-out van het franchisenetwerk Tom&Co heeft gezorgd, wordt de nieuwe topman van de dierenspeciaalzaken. Huidig CEO Descle?e verlaat het bedrijf.

Buy-out Tom&Co na 2,5 jaar afgerond

Het duo Descle?e – Le Grelle stond aan het roer van het franchisenetwerk Tom&Co sinds Delhaize de keten van dierenspeciaalzaken in 2016 verkocht aan een investeringsgroep onder leiding van Desclée. Hij was destijds als vicevoorzitter bij Delhaize België al eindverantwoordelijke voor de keten en maakte eerder zelf ook deel uit van het operationele management van de dierenwinkels. Eind dit jaar zal de buy-out eindelijk volledig zijn afgerond, maar juist nu verlaat Descle?e de directie om “een nieuwe operationele uitdaging aan te gaan bij een wereldleider in Azie?”, aldus een persverklaring. De mede-overnemer houdt evenwel zijn belang in Tom&Co en blijft lid van de raad van bestuur.

“Ik heb deze beslissing met vertrouwen en sereniteit genomen. Thierry en ik hebben de doelstellingen van het eerste deel van onze strategie bereikt: Het franchisenetwerk Tom&Co staat op de rails, de activiteiten in Frankrijk groeien sterk, het merk is bekender dan ooit. De afgelopen twee jaar waren niet gemakkelijk, want ze vroegen veel aanpassing en inspanningen van onze teams en partners, maar de resultaten zijn al zichtbaar in de winkels”, verklaart de afscheidnemende topman, die op 1 januari 2019 het stokje doorgeeft aan Le Grelle.

Expansie in Frankrijk, make-over voor België

In de voorbije twee jaar verdubbelde het franchisenetwerk Tom&Co het aantal verkooppunten in Frankrijk en werd ook een nieuwe winkelconcept geïntroduceerd. Zo zijn de winkels in Eigenbrakel, Marche-en-Famenne en Nantes al omgebouwd. Binnenkort is het nieuwe concept ook in Knokke en Overpelt te zien. Volgens de eigenaars nemen zowel de omzet van de groep als de naamsbekendheid daardoor toe.

“Samen hebben we een strategisch plan op lange termijn uitgetekend voor Tom&Co. Ik kan rekenen op een sterk team om deze strategie uit te voeren, onder meer door de activiteiten in Frankrijk uit breiden, onze winkels in Belgie? te moderniseren en met de digitale activiteiten te starten”, aldus de nieuwe topman.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Tom&Co, klik hier.

 

Bron: Retaildetail