Nieuwe vestigingen voor Anytime Fitness in Nederland en België

Geplaatst door: Franchising Belgium

15 jaar geleden werd in de USA Anytime Fitness opgericht door Chuck Runyon, Dave Mortensen en Jeff Klinger, nadat ze hun succesvolle fitnessclub in St Paul (Minnesota, USA) verkocht hadden. Al tijdens deze periode ondersteunden ze fitnessclubs die slecht presteerden en begeleidden ze deze clubs naar een enorme groei. Uit deze ervaring ontstond Anytime Fitness.

Al snel werd een van hun vroegere werknemers (Eric Keller) de eerste franchisenemer. In 2005 waren er al 77 Anytime Fitness clubs in de USA. In 2012 was Anytime Fitness inmiddels al in 11 landen actief. in 2014 riep Forbes Anytime Fitness uit tot snelst groeiende healthclub franchise. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 3500 clubs operationeel in 5 continenten, met meer dan 3 miljoen leden. En dit aantal groeit gestaag.

De wereldwijde groei is ook in de Benelux terug te zien

Anytime Fitness opent in mei 2017 meerdere nieuwe vestigingen. In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en ook in het Belgische Stekene. Dit brengt het aantal operationele Anytime Fitness clubs in Nederland en België op 60.
Petro Hameleers, master franchisegever van Anytime Fitness Benelux vertelt dat de groei verder doorzet. “We hebben meerdere clubs in voorbereiding. In Nederland en in België. De verwachting is dat we dit jaar niet alleen de kaap van 60 clubs passeren, maar vrij snel ook de volgende mijlpaal van 70 Anytime Fitness clubs in de Benelux bereiken. De interesse voor ons franchiseconcept is wereldwijd enorm. We zijn net terug van een meeting op het hoofdkantoor in de USA. Daar hoorden wij opnieuw hoe gestaag de groei gaat en hoe succesvol de landen en de individuele clubs zijn. Feiten die wij alleen maar kunnen onderstrepen. We zien het dagelijks terug.”

Uit de praktijk blijkt hoe goed het concept past bij multi-ownership

De deze maand te openen club in Amsterdam is hier een voorbeeld van. Franchisenemer Ka-Kit Law is ook uitbater van de Anytime Fitness club in Houten. En dinsdag 2 mei tekende Sergio Rasidin de overeenkomst voor zijn tweede Anytime Fitness Club, die in julie geopend gaat worden in Hollandscheveld in Drenthe.

Sergio heeft rap carrière gemaakt. Hij startte als Personal Trainer bij Anytime Fitness Capelle aan den Ijssel en werd daarna Franchisenemer. Zijn eerste Anytime Fitness club is geopend in Hoogeveen. Nu is hij toe aan zijn vervolgstap als ondernemer. Het succes, maar zeker ook het plezier rondom het runnen van zijn Anytime Fitness club in Hoogeveen hebben hem nu al laten besluiten door te groeien.

Niet ongewoon binnen ons concept. 60% van franchisenemers is zoals we dat noemen ‘multi-clubowner’. Een van de sterke punten van het Anytime Fitness concept is het multi-club ownership; het kunnen exploiteren van meerdere vestigingen. 60% van alle franchisenemers is eigenaar van meerdere Anytime Fitness clubs. Wereldwijd, maar dus ook in de Benelux.

Indien u meer informatie wenst over het franchiseformule Anytime Fitness, klik hier.