Nieuwe veiligheidsmaatregelen in McDonald’s franchise restaurants

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op het menu: steeds meer verwende klanten en mooie stickers die ons eraan herinneren om afstand te houden.

“Op 8 juni kunnen we onze klanten weer ontvangen en bedienen in onze restaurants. Daarom hebben we samen met onze franchisenemers nieuwe veiligheidsprocedures ontwikkeld en geïmplementeerd in een prototype-restaurant in Corbais.

Deze maatregelen worden toegepast in onze 87 franchiserestaurants. Ze komen nog bovenop de reeds bestaande aandrijvingen sinds de heropening van de drives, de thuisbezorging en de afhaalmaaltijden.

Contactloze service wordt de nieuwe standaard om de sociale afstand en veiligheid van onze klanten en medewerkers te garanderen. Een contactloze service met McDonald’s saus, om voor onze klanten te zorgen.  Het prototype-restaurant in Corbais toont u wat het restaurant van morgen zal zijn, een nieuwe, veilige ervaring die net zo aangenaam en ontspannen is als altijd bij McDonald’s, terwijl het tegelijkertijd een veilige werkplek voor onze medewerkers garandeert”, legt Stephan De Brouwer, General Manager van het franchisenetwerk van McDonald’s Belgium, uit.

Zodra u op de parkeerplaats aankomt, is een fysieke afstand van 1,5 meter gegarandeerd dankzij de duidelijke en stijlvolle vloermarkering. Bij de ingang begroet een medewerker de klanten, legt de nieuwe maatregelen uit en beperkt het aantal klanten dat in het restaurant aanwezig is. Klanten plaatsen hun bestellingen op de bestelterminals, die voor elk gebruik worden gereinigd en gedesinfecteerd; ze worden vervolgens aan tafel geserveerd met de nodige afstand dankzij een serveerwagen. Het enige wat ze hoeven te doen is hun voeten onder de tafel te leggen en te genieten van hun maaltijd, want nu ruimen ze de tafel voor hem op. Zonder te vergeten om te lachen, hallo te zeggen of te knipogen naar elkaar, maar altijd op een goede afstand, zoals de nieuwe stickers die rond het restaurant zijn geplakt ons eraan herinneren.  Een beperkt aantal tafels en fysieke schermen tussen de tafels en aan de balies zorgen voor extra bescherming. Tot slot worden de tafels na elk bezoek gereinigd en gedesinfecteerd.

Een tijdelijk vereenvoudigd menu en gereduceerde openingstijden zijn nog steeds van toepassing om het aantal medewerkers dat tegelijkertijd in het restaurant aanwezig is te beperken. Bovendien draagt elke medewerker in het restaurant een masker en handschoenen.

***

Hier zijn enkele foto’s van het prototype restaurant in Corbais.