Nieuwe positionering van het franchisenetwerk La Compagnie des Petits

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het franchisemerk La Compagnie des Petits, een van de Franse marktleiders in kleding voor kinderen van 0 tot 12 jaar, werd opgericht in 1991. La Compagnie des Petits begon in 1994 met franchising en kwam in 2008 voor het eerst in België op de markt met een franchisewinkel (commissie-affiliatie) in Luik.

La Compagnie des Petits beschikt momenteel over een netwerk van 120 verkooppunten, waarvan het merendeel in Frankrijk (90) en Belux (15), Spanje (10) en één in Zwitserland en Ivoorkust.

La Compagnie des Petits heeft besloten een nieuwe positionering in te nemen en haar visuele identiteit te herzien met een nieuw logo.

La Compagnie des Petits zal zich ook heroriënteren op baby’s en kleine kinderen van 0 tot 5 jaar. Hierdoor heeft ze eind juni Allobébé, de belangrijkste website voor kinderopvang in Frankrijk over genomen.

Een andere prioriteit voor La Compagnie des Petits: omvorming van de winkels met tablets voor verkopers waardoor deze steeds toegang hebben tot het gehele online aanbod. In 2012 werd de website gelanceerd.

Het nieuwe logo gaat hand in hand met de renovatie die deze zomer van start ging met 60 winkels over een periode van 18 maanden.

Het Belgisch-Luxemburgse netwerk van de Compagnie des Petits

Vandaag telt La Compagnie des Petits in België 13 winkels met 8 vestigingen en 5 filialen en Luxemburg 3 franchisewinkels.

Eind vorig jaar verhuisde de winkel van Libramont-Chevigny in de provincie Luxemburg, onder leiding van de franchisenemer Fabienne Mathelin, naar een nieuwe winkel op de Avenue de Bouillon. Zij is ook eigenaar van de winkel van La Compagnie des Petits in Marche-en-Famenne.

Wilt u meer informatie over La Compagnie des Petits en zijn franchise, klik dan hier.