Nieuwe openingen Pizza Hut

Geplaatst door: Franchising Belgium

De franchiseketen Pizza Hut werd, net als alle andere pizzaketens op de Belgische markt, getroffen door de Covid-19-pandemie, maar kon snel reageren dankzij haar talrijke Delivery-vestigingen, die zich uitsluitend toeleggen op het bezorgen en afhalen van haar pizza’s en andere gerechten van haar kaart.

Het franchisenetwerk Pizza Hut sloot vorig jaar af met de opening op 12 oktober van de Pizza Hut in Heist-op-de-Berg in de provincie Antwerpen, maar daar blijft het niet bij en het gaat door tot in 2021 met twee openingen in de loop van vorige maand in Soignies in Waals-Brabant en Sint-Truiden in Limburg.

Pizza Hut

Het franchiseverkooppunt van Soignies

Op 12 mei 2021 opende het nieuwe Pizza Hut franchiserestaurant in Soignies met een oppervlakte van 150 m² en in totaal 50 zitplaatsen in de voormalige lokalen van Magique Pizza.

Voorheen moesten de liefhebbers van Pizza Hut uit de regio naar Bergen of Nijvel om van een van hun favoriete pizza’s te genieten. Het franchiserestaurant levert zijn pizza’s met zijn elektrische fietsen in Soignies en Braine-le-Comte en ook met de diensten van Takeaway.

Aan het hoofd van deze winkel in Soignies staat de multifranchisenemer Patrick de Mesmaeker, die zijn 4de verkooppunt opent in samenwerking met Victor Penelle. De twee franchisenemers worden bij het beheer van de winkel en de leveringen bijgestaan door een gemotiveerd team van 15 tot 20 medewerkers, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Pizza Hut

Het franchiseverkooppunt van Sint-Truiden

Het franchiserestaurant van Pizza Hut in Sint-Truiden werd op 26 mei geopend in het Nevengebouw (Kennedylaan 9A) om tegemoet te komen aan de vraag van de klanten die ongeduldig op de terugkeer van Pizza Hut hadden gewacht sinds de sluiting van de vestiging op de Grote Markt in september 1999.

Het gloednieuwe franchiseverkooppunt, met een oppervlakte van 150 m² en 50 zitplaatsen wordt beheerd door een duo multi-franchisenemers Jan Dierckx en Oscar Declercq. Dit is de zesde Pizza Hut-vestiging van Jan Dierckx. Het duo wordt ondersteund door een team van 15 tot 20 medewerkers.

Het nieuwe franchiserestaurant Imagix te Mons

Het Pizza Hut restaurant op de site van het Imagix bioscoopcomplex in Mons zal zijn deuren openen op 16 augustus 2021. Met een grote oppervlakte van 310 m² zal het 150 zitplaatsen bieden en er zal ook een groot terras zijn. Het restaurant zal worden beheerd door Pizza Hut België en zal 20 tot 30 mensen tewerkstellen.

Het franchisenetwerk van Pizza Hut in België

Eind april 2021 telde het netwerk van Pizza Hut, dat in 1984 in België van start ging, 109 Pizza Hut-vestigingen onder de masterfranchise van de onderneming Top Brands, waaronder 39 Pizza Hut-restaurants en 70 Delivery-vestigingen. Top Brands plant nog steeds nieuwe openingen voor dit jaar 2021 en vermeldt dat zijn ontwikkelingsteams momenteel aan een tiental projecten werken.