Nieuwe McDonald’s in Oostende

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op maandag 14 december opende in Oostende in de Vlaanderenstraat een nieuw McDonald’s franchiserestaurant. De nieuwe vestiging vervangt het restaurant op het Wapenplein en zet nog meer in op innovatie en klantenservice.

Willy Verrecas, franchisenemer bij McDonald’s van zowel de restaurants in Knokke, Koksijde en Oostende Torhoutsesteenweg, opende op 14 december zijn tweede restaurant in Oostende. De beslissing om te veranderen van locatie naar de Vlaanderenstraat kwam er omdat Willy innovatie en klantenservice nog meer centraal wil stellen.

Genieten in een veilige omgeving

Het restaurant heeft een eigentijds decor met een urban look en een capaciteit van 204 zitplaatsen, met mogelijkheid tot uitbreiding tot 289 zitplaatsen, die momenteel voorlopig jammer genoeg niet toegankelijk zijn gezien de huidige veiligheidsmaatregelen in de horeca. Klanten zijn in het restaurant welkom voor afhaalmaaltijden waarvoor er 4 dubbelzijdige bestelkiosken zijn en kunnen ook genieten van thuisleveringen via UberEats en Deliveroo. Bovendien is er een Delivery zone, waar de koeriers plaats kunnen nemen en even uitrusten in afwachting van hun bestelling.

Samen voor duurzaamheid en een betere toekomst

Het restaurant van Oostende is niet alleen een staaltje van innovatie, het verzamelt ook heel wat duurzame initiatieven, waaronder: De Greentruck, het eigen afvalbeheersysteem van McDonald’s, een actieve strijd tegen zwerfafval, het gebruik van duurzame bouwmaterialen: dankzij goede isolatie en LED-verlichting voor zowel binnen als buiten, het invoeren van energiebesparende maatregelen, waterrecuperatie en waterloze urinoirs.

Een solide team met een flinke portie ervaring

Aangezien de opening het gevolg is van een verhuis binnen dezelfde stad kan Willy al rekenen op een ijzersterk team. Omdat het nieuwe restaurant groter is dan het vorige en om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft hij beslist om nog 10 extra nieuwe medewerkers aan te werven. De nieuwe medewerkers hebben in de voorbije weken een uitgebreid pakket aan trainingen gekregen.

Ervaren ondernemer met een hart voor zijn vak

De huidige crisis houdt franchisenemer Willy niet tegen om een nieuw restaurant te openen. “Mijn vertrouwen in het beleid, de Belgische markt en de toekomst is groot. Na regen komt zonneschijn en we komen hier sterker uit dan ooit tevoren, daar bestaat voor mij geen twijfel over”, zegt hij daarover. Bovendien is Willy niet aan zijn proefstuk toe als franchisenemer van McDonald’s België. In 1997 opende hij zijn eerste restaurant aan de Torhoutsesteenweg in Oostende,  daarna nam hij het restaurant in Knokke over en in 2013 opende hij het restaurant in Koksijde. Met deze herlocalisering van één van de restaurants in Oostende bewijst hij dat hij nog niet van plan is direct te stoppen. “Het runnen van de restaurants voelt niet als werken voor mij, het is eerder een passie. Mijn team beschouw ik als één grote familie. Er is maar één minpunt in mijn McDonald’s carrière: ik ben er te laat mee begonnen!”