Nieuwe franchisewinkel voor Albert Heijn in Waasland

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op woensdag 4 oktober openende Albert Heijn een nieuwe franchisewinkel in de vernieuwde shoppingsite in de Puitvoetstraat.

Warenhuisketen Albert Heijn heeft zijn start in Sint-Niklaas niet gemist. Het was geduldig aanschuiven tot op de parking omdat er bij de opening van de winkel al meteen te veel mensen aan het shoppen sloegen. Met zijn 17.000 producten op 1.700 vierkante meter is de Sint-Niklase Albert Heijn één van de grootste van de in totaal 38 Vlaamse vestigingen.

Franchisenemer Marco Van Ende glunderde. “Ik opende indertijd de eerste Vlaamse vestiging en daar komt nu de Sint-Niklase winkel bij. We profileren ons met een sterk lokaal karakter, want onze vijftig werknemers zijn allemaal van hier. Zo gaan we voor een familiair gevoel, waarbij klanten en personeel elkaar kennen.”

En Delhaize

Naast Beveren is er nu dus weer een tweede Albert Heijn in het Waasland. Eerder was er ook een vestiging in Lokeren, maar na de fusie met Ahold-Delhaize werd deze gesloten. Dat moest op gezag van de Belgische Mededingingsautoriteit. Officieus omdat Albert Heijn en Delhaize tegenover elkaar lagen en na de fusie een al te sterke concurrentiepositie zouden krijgen. Al valt het dan wel op dat de Sint-Niklase Albert Heijn ook vlak bij de in het Waasland Shopping Center gevestigde Delhaize ligt…

Bron: Nieuwsblad