Nieuwe franchisewinkel Spar te Leuven Vesalius opent de deuren

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op maandag 20 februari opent de gloednieuwe franchisewinkel van Spar in de Tiensestraat 166, een van de belangrijkste uitvalswegen van Leuven. De nieuwe franchisewinkel is een onderdeel van het Vesalius-project, een nieuwbouwcomplex dat ook appartementen, studentenkamers, een aula en een bioscoop huisvest. Zaakvoerders, franchisenemers, Pieter Creuwels (30) en Nina Vanzegbroeck (28) richtten de winkel in volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten, met de nadruk op de versafdelingen.

Jarenlange ervaring

Beide franchisenemers hebben heel wat ervaring in de voedings- en retailsector. “Mijn echtgenote Nina werkte jarenlang samen met haar ouders en broer in de familiezaak ‘Vishandel-Traiteur Vanzegbroeck’ in Heverlee, die al decennia bestaat”, vertelt Pieter. “Zelf werk ik ook al lange tijd in de retail. Met de steun van Retail Partners Colruyt Group zijn we ervan overtuigd dat we buurtbewoners, studenten én voorbijgangers zullen aanspreken om bij ons hun boodschappen te doen.”

Marktgevoel en nadruk op vers

De franchisewinkel Spar Leuven Vesalius ziet er fris en modern uit en werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten. De versafdelingen springen daarbij in het oog. “We willen een echt marktgevoel creëren voor onze klanten”, zegt franchisenemer Pieter. “Vooral onze traiteurafdeling is een van onze speerpunten, gezien het verleden van Nina in de traiteurzaak van haar ouders. Zo hopen we in te spelen op de noden die stadsmensen en studenten vandaag de dag hebben.” Via de digitale schermen kunnen klanten zich laten inspireren met recepten, maaltijdideeën en productinformatie.

Deel van het Vesalius-project

De nieuwe Spar maakt deel uit van het Vesalius-project in de Tiensestraat, een van de belangrijkste uitvalswegen van Leuven. Het nieuwbouwproject omvat onder andere commerciële panden, appartementen, studentenkamers, een grote aula voor de KULeuven en twee cinemazalen. “We zitten ook vlakbij het VTI, Campus Groep T en verschillende aula’s van de KULeuven. De Vesalius-site heeft de straat, die nood had aan een buurtsupermarkt, een nieuwe impuls gegeven”, zegt Pieter. De winkel is zo’n 630 m² groot en stelt nog acht andere mensen te werk. Ook aan het milieu is gedacht: “Onze installaties werken met warmterecuperatie en energiezuinige technieken, en in de winkel is ledverlichting geïnstalleerd. We doen er alles aan om onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.”

Voor meer informatie over de franchiseformule van Spar klik hier