Nieuwe franchisewinkel Market behoudt schikking van Albert Heijn

Geplaatst door: Franchising Belgium

De voormalige Albert Heijn aan de Leuvenseweg in Boortmeerbeek is de voorbije dagen heropend als een Market franchisewinkel van Carrefour. De nieuwe franchisenemer verkoos daarbij om alle producten op hun plaats te behouden zodat de klanten snel hun weg konden vinden. Er is ook een groot aanbod aan typisch Nederlandse producten gebleven.

Enkele maanden franchisewinkel Albert Heijn

De Albert Heijn franchisewinkel in Boortmeerbeek kan terugblikken op een bewogen start. In december 2015 ging het verkooppunt open, nauwelijks drie maanden later kreeg het echter al te horen dat het over was. Door de fusie van Albert Heijn-moeder Ahold en Delhaize dienden een aantal winkels van beide ketens te sluiten of te worden verkocht, zoniet zou de mededingingsautoriteit de operatie blokkeren. Ook het franchiseverkooppunt van Boortmeerbeek was daarvan het slachtoffer.

De redding voor de Albert Heijn-vestiging kwam uiteindelijk van Denis Smets, die al franchisenemer van Carrefour was en reeds enkele winkels uitbaatte o.a.in Kortenberg en Putte. Hij kreeg het fiat van Carrefour om in Boortmeerbeek een nieuw Market franchiseverkooppunt op te starten.

Om de overgang van Albert Heijn snel te laten verlopen, koos de nieuwe franchisenemer de winkelindeling te behouden. Dat had als voordeel dat de leeggemaakte rekken weer snel gevuld konden worden. Bovendien vinden de vertrouwde klanten alles nu vlug terug.

Andere franchisewinkel Market wordt franchiseverkooppunt Easy

Tegelijk met de opening van de nieuwe Carrefour Market werd een bestaande Market franchisewinkel op dezelfde steenweg, zowat 3 km verder, omgevormd tot een Carrefour Easy franchiseverkooppunt. Door de beperkte ruimte leek die formule beter geschikt voor het verkooppunt.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Carrefour Market klik hier.