Nieuwe franchisenemers voor Lunch Garden te Oudergem

Geplaatst door: Franchising Belgium

1 maart 2023 was de grote dag voor Christophe Daek (37) en zijn vrouw Mélanie Buys (35), de nieuwe franchisenemers van het restaurant Lunch Garden gelegen op de site van de Carrefour Hypermarkt in Oudergem.

Het restaurant heeft een totale oppervlakte van 850 m² en biedt 220 zitplaatsen in een aantrekkelijk, vernieuwd decor waar groene planten de familiale sfeer van het restaurant opfleuren.

Twee echtgenoten franchisenemer met Lunch Garden DNA

Na hun studies aan de hotelschool Institut Notre Dame de Fleurus in banketorganisatie en oenologie, begonnen ze beiden hun professionele carrière in restaurants, onafhankelijk van het merk Lunch Garden, voor een periode van 7 jaar.

In 2014 begon hun avontuur met Lunch Garden in een goede school in de twee Henegouwse restaurants van de multifranchisenemer Vincent Lambert: in Couillet voor Christophe en Jumet voor Mélanie.

Lunch Garden Oudergem

Onze twee partners beklommen vervolgens de ladder binnen het bedrijf Lunch Garden, van eenvoudige werknemersfuncties tot managementfuncties binnen het bedrijf, en dit gedurende de laatste 3 jaar.

Zij hebben dus ervaringen binnen de verschillende restaurants van het franchisenetwerk Lunch Garden.

Sinds hij 5 jaar geleden het management van het restaurant in Waterloo overnam, is Christophe voortdurend in de richting van deze management- en beheersrichting geëvolueerd. Hij had een groeiend verlangen om op deze weg verder te gaan, gesteund door zijn familie en collega’s die in hem geloofden.

Na de pandemie voelde het echtpaar zich klaar om verder te gaan met een nieuw project als franchisenemer bij Lunch Garden.

Vandaag kent het koppel elkaar al 18 jaar en werken zij al 7 jaar samen dankzij een perfecte communicatie en coördinatie tussen hen. Ieder heeft zijn eigen rol en ze verdelen de taken: Christophe houdt zich meer bezig met alles wat met rentabiliteit en administratie te maken heeft, en Melanie met alles wat met human resources en opleiding te maken heeft. 

De geest en de waarden van Lunch Garden

Het avontuur van Lunch Garden heeft Mélanie en Christophe nieuwe horizonten leren kennen en hun teamgeest aanzienlijk ontwikkeld.

Zij waren namelijk gewend te werken in kleine restaurants met teams van maximaal 5 personen, terwijl zij bij Lunch Garden grotere teams beheren van ongeveer 20 personen (7 werknemers en 14 studenten in het geval van Oudergem). Hier kunnen zij ook de menselijke relaties met hun personeel en klanten ontwikkelen en ook taken delegeren.

Christophe en Melanie vermelden ook een andere belangrijke troef bij Lunch Garden: de opleiding die door het franchisenetwerk worden aangeboden. Beiden hebben echt kunnen rekenen op deze mogelijkheid om hun carrière te ontwikkelen met de spirit om zichzelf altijd te willen overtreffen: “De geweldige teams dragen hiertoe bij, we voelen ons door elkaar gepusht”.

Voor de nieuwe franchisenemers is respect voor de klant, het personeel, de apparatuur en de producten de kernwaarde die centraal zal staan in hun strategie. Met respect komen klanten terug, zijn medewerkers meer gemotiveerd in een omgeving waar ze elkaar nog niet kennen en wordt het aanbod geoptimaliseerd.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Lunch Garden, klik hier.