Nieuwe CEO voor Carrefour België

Geplaatst door: Franchising Belgium

Belangrijk nieuws bij de Groupe Carrefour: Guillaume de Colonges volgt François-Melchior de Polignac op als ceo van Carrefour België. Op groepsniveau komt er een uitvoerend comité, met mensen van binnen en buiten het bedrijf, die mee het transformatieplan van de groep moeten uittekenen.

Bij de Groupe Carrefour vindt een stoelendans plaats. Gérard Lavinay, tot nu toe verantwoordelijk voor de zone Noord- en Oost-Europa, staat zijn plaats af aan Guillaume de Colonges, die daarbovenop ook ceo voor Carrefour België wordt. Hij volgt in die functie François-Melchior de Polignac op, die het team van Gérard Lavinay versterkt, die voortaan verantwoordelijk is voor producten, huismerken en de supply chain op groepsniveau.

Los daarvan komt er vanaf 2 oktober ook een nieuw managementteam op groepsniveau, met een belangrijke taak: het transformatieplan van de groep vastleggen en uitvoeren. Het plan moet tegen het einde van dit jaar worden voorgelegd. Ceo Alex Bompard wil vooral dat Carrefour echt omnichannel wordt en de digitale transformatie versnelt. Hij wil ook dat de hypermarkten hervormd worden, om de strijd met e-commerce aan te gaan. Ook moet de organisatie van Carrefour zelf vereenvoudigen, zodat er sneller kan gereageerd worden op veranderingen in de markt.

Bron: Gondola