Nieuw in de Froissartstraat: een Express franchise winkel van de nieuwste generatie met mobiele kassa’s

Geplaatst door: Franchising Belgium

Sinds de opening van de eerste franchisewinkel meer dan 20 jaar geleden is Carrefour België dit concept blijven ontwikkelen om in te spelen op de nieuwe consumptiegewoontes en verwachtingen van haar klanten. Een jaar geleden is de Express franchisewinkel een heel nieuwe weg ingeslagen met de opening van de Express Prins van Oranje in Ukkel, gelegen in een woonwijk. Vandaag opent de Express Froissart zijn deuren in de Europese wijk van Brussel en is zo de eerste in een nieuwe generatie van Express-franchisewinkels. 

 

Met de opening van de Carrefour Express franchisewinkel in de Froissartstraat 93 in Brussel, in het hartje van de Europese wijk, zet Carrefour vandaag de eerste stap op weg naar een nieuwe generatie van franchisewinkels. Die richten zich specifiek tot passerende klanten (omliggende kantoren, occasionele klanten) met een gedroomd aanbod en dat gewoon op de hoek van de straat.

In deze nieuwe winkel met een oppervlakte van 280 m² stappen de klanten binnen in een open ruimte met lage koelmeubels die een indrukwekkende keuze bieden aan ‘Food on the go’-oplossingen, klaar om mee te nemen . .. of om ter plaatse van te genieten. Ja, dat kan!

Ter plaatse eten

De Express Froissart valt meteen op door zijn ‘loungezone’, een cosy ruimte met lage tafels, zetels en statafels.

 Focus op lokale en Belgische producten
Uiteraard vindt u hier een basisaanbod met alle must-haves (groenten en fruit, verse producten, enkele kruiden, een minimum aan drogisterijproducten), maar in de winkel wordt toch vooral plaats gemaakt voor een assortiment dat beter inspeelt op de huidige verwachtingen. De Express Froissart kiest volop voorBelgische producten, pakt uit met een ruime afdeling aan lokale producten en legt een opvallend grote nadruk opbiologische producten en de assortimenten Gezondheid en Welzijn.

 Mobiele kassa’s
Froissart gaat ook voor technologische innovatie. Naast de traditionele kassa’s, voor drukke periodes, kan de klant ook betalen aan een mobiele kassa. Een medewerker zal bij de klanten die in de rij staan langsgaan met een smartphone om de producten van de klant te scannen. De klant kan deaankopen betalen met een bankkaart via de betaalterminal die verbonden is met de smartphone.

Eén ding is zeker: de Express Froissart is niet zomaar een franchisewinkel, maar heeft een ruimer ‘On the go’ aanbod om ter plaatse of elders te lunchen of dineren, meer biologische, lokale en Belgische producten, diverse voorzieningen waaronder een omnichannel aanbod (zuil Click & Collect CUBEE) dat past binnen het transformatieplan van Carrefour en tegelijk de huidige digitale mogelijkheden omvat (mobiele kassa’s).

De winkel wordt geleid door Gurkan CEKIC, een franchisenemer die geen onbekende is van Carrefour want hij staat nog aan het hoofd van twee andere Express-franchisewinkels.

Voor bijkomende informatie over het franchiseconcept van Carrefour Express, klik hier.