Moederbedrijf Damart neemt Xandres over

Geplaatst door: Franchising Belgium

Damartex, de Franse beursgenoteerde groep boven Damart, neemt alle activiteiten over van het Belgische modebedrijf Andres. Daaronder vallen ook de retailmerken Xandres, Xandresxline en Hampton Bays.

Overname maakt verdere groei mogelijk
Ex-gedelegeerd bestuurder Isabelle Santens zegt dat de overname door Damartex een volgende groeifase mogelijk maakt: “Het internationaal karakter van Damartex, hun doorgedreven expertise en kennis in retail en digitale bedrijfsvoering, samen met hun schaal en aankoopkracht zullen Andres, Labels by Andres en de merken Xandres, Xandresxline, Hampton Bays en Andres Corporate Fashion ongetwijfeld vleugels geven voor de toekomst.”

“Damartex kiest voor continuïteit en voor een blijvende positionering van onze merken in het hogere middensegment. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat het huidige managementteam, samen met mezelf en de steun van Damartex de huidige strategie verder kunnen ontwikkelen en de toekomst nog beter vorm kunnen geven”, klinkt het nog.

Autonome entiteit onder huidig management
Filiep Blontrock, lid van het executief comité van Damartex en algemeen directeur van Damart Belux, beklemtoont in een persbericht dat Andres als een autonome entiteit zal functioneren binnen Damartex en ook het huidige managementteam aan het roer zal blijven, al stopt Isabelle Santens wel als gedelegeerd bestuurder.

“De overname van Andres NV en Labels by Andres NV en haar merken illustreert de strategie van Damartex goed; het zijn sterke, familiale bedrijven met toonaangevende merken in een aantrekkelijke nichemarkt, goed gepositioneerd voor verdere groei”, aldus Blontrock.

Het Franse Damartex, bekend van de franchiseformule Damart, vooral aanwezig is in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België is genoteerd op de beurs van Parijs. Voor het boekjaar 2015-2016 bedraagt het zakencijfer 717,3 miljoen euro. De onderneming heeft ongeveer 3200 medewerkers in Europa. Andres werd in 1968 opgericht en verkoopt onder de merknaam Xandres premiummode voor vrouwen in ruim 150 geselecteerde multi-merkenboetieks en een vijftal eigen winkels in België. De collecties zijn ook verkrijgbaar via de Xandres-webshop.

Het franchisenetwerk Damart, is al sinds meer dan 10 jaar lid van de Belgische Franchise Federatie, dat zich, zoals alle leden van de BFF, ontwikkelt volgens de perfecte naleving van de Europese Deontologische erecode en in een evenwichtige relatie met haar franchisenemers.
Bron: RetailDetail