Mobalpa sluit het jaar beloftevol af: opening van een nieuwe winkel bij Bergen

Geplaatst door: Franchising Belgium

Na 350 gespecialiseerde winkels wereldwijd, waaronder 17 in België, opent het franchisenetwerk Mobalpa, fabrikant van keuken- en badkamerinrichtingen alsook opbergsystemen, een nieuwe showroom in de handelszone van Saint-Ghislain bij Bergen op 14 december.

Een ambitieuze manager

Voor het beheer van zijn nieuwe franchisewinkel te Bergen doet Mobalpa beroep op Salvatore Muratore, een veelzijdig manager met een ruime ervaring in de zakenwereld. Van 1996 tot 2012 was hij manager van een keukenwinkel, om vervolgens een hele andere richting uit te gaan en zijn eigen zaak, gericht op vastgoedontwikkeling, te starten. Het was in 2018, dankzij zijn kandidaatstelling naar aanleiding van een advertentie op facebook, dat Mobalpa contact opnam met de vraag de toekomstig manager te worden van de Saint-Ghislain franchisewinkel. “In 2018 koos ik ervoor mijn eigen bedrijf te sluiten en over te schakelen op een franchiseonderneming om zo te kunnen genieten van de ondersteuning van een sterk merk en me te kunnen richten op producten en consumenten in een hoger marktsegment”, zo zegt Salvatore, Mobalpa-manager te Bergen.

Een innovatief concept

De Mobalpa-doelgroep, particulieren op zoek naar kwalitatief hoogwaardige high-end producten, trok Salvatore Muratore onmiddellijk aan. Het contact met de klant en het opbouwen van een vertrouwensrelatie was voor hem een eerste overtuigende factor bij het accepteren van het aanbod. In de 260m² grote commerciële ruimte stappen de bezoekers een volledig ingericht appartement binnen, waarbij de beleving van de consument centraal staat. Een tweede doorslaggevende factor was de locatie van de winkel. Na zelf in de regio gewoond te hebben, zag hij de mogelijkheid er een onderneming op te bouwen en zich zo lokaal te engageren. “Ik ben er zeker van dat deze winkel uniek zal zijn in de streek en me zal toelaten mijn ambities ten volle te ontplooien”, aldus Salvatore.

Een team in topvorm

Om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen, beschikt het franchisenetwerk Mobalpa over een opleidingscentrum waar het zijn teams vormt in alle aspecten van de job. Om Salvatore Muratore te ondersteunen in zijn rol als manager, zijn twee verkopers, waaronder één senior, aangenomen die mee aan de grondslag van deze nieuwe showroom liggen.

Deze opening behelst een reële opportuniteit voor Mobalpa: “Onze ambitie bestaat erin ons nieuwe concept uit te bouwen en ons netwerk van zelfstandigen om te vormen naar een netwerk van franchisenemers. Met de nieuwe winkel gaan we reeds die richting uit en we hebben er het volste vertrouwen in dat Salvatore ons succes in België zal vergroten. We verheugen ons op de aankomende opening”, besluit Cyril Raberin, verantwoordelijke voor de internationale ontwikkeling van Mobalpa.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Mobalpa, klik hier.