Mister Spaghetti financiert hun 6de restaurant via crowdfunding

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Belgische restaurantketen Mister Spaghetti, die in februari 2014 werd opgestart in Roeselaere door Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch, heeft zopas via het Gentse investeringsplatform WinWinner de inrichting en uitrusting van hun 6de restaurant in Oostende gefinancierd door via de crowdfundingcampagne een bedrag van 115.000 euro op te halen.

Vandaag telt Mister Spaghetti 5 restaurants, waarvan 3 in eigen beheer en 2 in franchise in Aalst en Antwerpen.

Het concept is gebaseerd op één product, spaghetti, met een keuze uit zeven bolognesesauzen en dertien andere sauzen. Verschillende soorten spaghetti worden aan de klanten aangeboden, waaronder gluten- en lactosevrije.

Mr SpaghettiNet als de hele restaurantwereld werd ook Mister Spaghetti hard getroffen door de Corona-crisis, maar het dynamische echtpaar besloot al snel over te schakelen op afhaal- en leveringsformules door specifieke verpakkingen voor de gerechten te ontwerpen. Zo onderscheidde het zich van de concurrentie en slaagde het erin de negatieve gevolgen van de sluiting voor de verkoop te beperken en zijn reputatie en netwerk te versterken. Mister Spaghetti is begonnen met de levering in Oostende vanuit het restaurant in Brugge. Zij hebben ook een kookboek gepubliceerd waarvan reeds meer dan 1.000 exemplaren zijn verkocht.

De afgelopen zes jaar is de omzet van Mister Spaghetti vertienvoudigd en franchisegevers Veerle en Samuel willen het merk verder uitbouwen over heel België, met als doel om in totaal 20 tot 25 restaurants te openen. De eerste stap in deze groei is de lancering van het restaurant in Oostende.