Meerdere franchiseformules aanwezig in het winkelcentrum Docks Bruxsel

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op 20 oktober 2016 werd het nieuwe winkelcentrum Bruxsel Docks, ontwikkeld door Equilis (Mestdagh Group), geopend. Het eerste winkelcentrum dat sinds 35 jaar zijn deuren opent in de regio Brussel.

Met een oppervlakte van 61.000 m², waarvan 44.000 m² zijn gewijd aan winkelen (113 winkels) en catering (twintig restaurants), is er ook een 8-scherm bioscoop, een indoor avonturenparcours, een evenementenhal voor 1500 mensen en ruimte die de herinnering aan deze voormalige industriële site vertonen.

1.700 parkeerplaatsen zijn er beschikbaar voor de bezoekers en 265 voor fietsers.

docks_bruxsel

Meerdere franchiseformules aanwezig

Van de 113 winkels en warenhuizen in het winkelcentrum, noteren we de aanwezigheid van de meerdere franchiseformules die aangesloten zijn bij de Belgische Franchise Federatie; o.a. Leonidas, La Compagnie des Petits, Match, McDonald’s, Yves Rocher en les Secrets du chef maar ook andere franchiseformules zoals Paul, Pearle, Sergent Major en Veritas.

Een McDonald franchiserestaurant volgens het nieuwste concept

Het franchiserestaurant McDonald’s biedt aan de bezoekers van het shoppingcenter 186 zitplaatsen aan en 32 op het terras. Het franchiserestaurant van McDonald’s, staat onder leiding van multi-franchisenemer Atef Wahba, die ook eigenaar is van de McDonald’s restaurants van Elsene en Namen. Dit is het 75ste franchiserestaurant van McDonald’s in België.

De opening van deze nieuwe franchisezaak heeft 40 nieuwe banen gecreëerd onder leiding van een managementteam met ruime ervaring uit een andere franchiserestaurant van McDonald’s die de nieuwe medewerkers ondersteunen.

Een bijzonderheid van dit franchiserestaurant is dat ze de hamburgers op de minuut bakken, terwijl de klant zijn zijn bestelling plaatst.

Aan de andere kant, bevat het franchiserestaurant alle initiatieven van McDonald’s België; duurzaamheid (100% recycling van de frituurolie tot biodiesel, 100% groene energie, duurzame bouwmaterialen, koelplaats en ecologische bevriezing, waterloze urinoirs, airco systeem met behulp van een hoog rendement koude buitenlucht).

Een franchisewinkel Yves Rocher

Deze nieuwe franchisewinkel van de schoonheidsspecialiste Yves Rocher® bevind zich op de begane grond van het centrum en beschikt over twee behandelkamers.

Momenteel wordt de winkel beheerd door een interne netwerkbeheerder met 4-5 werknemers, maar ze zijn actief op zoek naar een franchisenemer om het beheer van de winkel op zelfstandige basis over te nemen.

Les Secrets du Chef opent een franchise-winkel in november

De franchiseformule “Les Secrets du Chef” opent in de maand november een winkel met een oppervlakte van 180 m² op de begane grond in het hoofdgebouw van het winkelcentrum, waar workshops worden georganiseerd voor kooklessen, zoals het geval is in het winkel centra van Louvain-la -Neuve en Woluwe.

De franchisenemer van het Luikse team zal met twee medewerkers de winkel beheren, versterkt door een medewerker uit Brussel die aanwezig zal zijn om de beste service te bieden en de klant advies te geven.

Wordt vervolgd …