Meer ruimte voor vers bij Albert Heijn

Geplaatst door: Franchising Belgium

Net als in Nederland verhoogt het franchisenetwerk Albert Heijn ook in België de versbeleving in z’n supermarkten, met nieuwe presentaties en concepten. De primeur is voor de vestiging in Kuringen, die vandaag de deuren opende. 

Albert Heijn Kuringen

Uitnodigende presentaties

De franchisewinkel van Albert Heijn Kuringen is de eerste winkel in België met een extra grote verswereld. Op verschillende plekken in de supermarkt treffen klanten een rijker assortiment van verse producten aan: op de afdeling groenten, fruit, bloemen en planten, in de bakkerij, in de markthal met lekkers voor bij het ontbijt, de lunch of de borrel, en op de afdeling verse maaltijden en salades.

Het gaat om een evolutie, geen revolutie, benadrukt Jack Koevoets, die verantwoordelijk is voor de ondersteuning van de winkels bij AH België: “We hebben bij Albert Heijn altijd al sterk ingezet op vers, en die lijn trekken we nog verder door. We geven meer ruime aan vers in de winkel, we breiden het aanbod uit met bijkomende referenties en we introduceren nieuwe concepten. Je ervaart als klant meteen het verschil wanneer je de winkel binnenkomt: vers springt nog meer in het oog, dank zij de uitnodigende presentaties. De afdeling kaas en charcuterie bijvoorbeeld biedt nu een echte delicatessen-ervaring.”

Gezonde snackgroententen

Op de afdeling groenten en fruit introduceert Albert Heijn een ‘pick & mix’ concept voor gezonde snackgroenten als kerstomaatjes, mini-paprika’s of minikomkommers. Ook maakt de retailer in de nieuwe winkel gebruik van ‘dry misting’, een verdampingstechniek om groenten langer vers te houden. Gebraden kip is voortaan niet alleen in z’n geheel maar ook in kippendelen verkrijgbaar. Ook nieuw in het aanbod zijn warme broodjes. De sterkere versbeleving wordt de norm voor alle winkels die vanaf nu worden geopend. De retailer kijkt ook hoe de concepten in de bestaande winkels kunnen worden geïntegreerd.

De nieuwe Limburgse franchisewinkel, de 43ste winkel in België, is 1.600 vierkante meter groot en ligt aan de Kuringersteenweg, een drukke invalsweg richting Hasselt. In het pand was tot voor kort een Carrefour Market gevestigd. De supermarkt wordt uitgebaat door franchisenemers Kenny De Vries en Desiree Speth. “We zijn ontzettend blij met deze winkel,” zeggen ze. “We willen de buurtkruidenier zijn voor iedereen die houdt van vers, gemak en voordeel. Het team heeft een ongelofelijk mooie prestatie geleverd. De winkel ziet er prachtig uit. We gaan onze klanten verwennen met topservice.” De familie De Vries runt ook Albert Heijn supermarkten in Genk, Hasselt en Zonhoven.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Albert Heijn, klik hier.