McDonald’s sluit het jaar 2023 af met de opening van 2 nieuwe franchiserestaurants

Geplaatst door: Franchising Belgium

De franchiseformule McDonald’s sluit het jaar 2023 af met de opening van twee nieuwe restaurants, één in Binche in Henegouwen op 18 december onder leiding van franchisenemer Benoit Lambeau, en de andere in Eghezée in Namen op 21 december onder leiding van franchisenemer Valérie Bovy. Dit zijn respectievelijk de 110e en 111e restaurants in het Belgische netwerk.

Het franchiserestaurant McDonald’s te Binche

McDonald's Binche

Het franchiserestaurant McDonald’s te Eghezée

McDonald's Eghezée

Twee multi-franchisenemers met McDonald’s DNA

Een van de gemeenschappelijke kenmerken van deze twee restaurants is dat de franchisenemers in feite McDonald’s multi-franchisenemers zijn, die volwaardige leden van de McDonald’s familie zijn.

Benoît Lambeau, de franchisenemer van Binche, maakt al sinds 1999 deel uit van de McDonald’s familie. Hij werd franchisenemer in 2018 met de opening van McDonald’s Sambreville en vervolgens Gosselies. Benoît, een sales engineer uit Solvay, was meer dan 18 jaar verantwoordelijk voor financiën, ontwikkeling en franchising op het hoofdkantoor van McDonald’s België. Maar zijn passie voor ondernemerschap bracht hem ertoe de sprong te wagen en zelf franchisenemer van McDonald’s te worden en alle ins en outs te kennen.

Valérie Bovy, de franchisenemer van Eghezée, die al tien jaar actief is binnen het franchisenetwerk  McDonald’s opent haar 5e McDonald’s restaurant. Ze opende haar eerste franchise in La Bascule in Ukkel in 2014, gevolgd door de overname van het McDonald’s restaurant in Groot- Bijgaarden  in Vlaams-Brabant. Een jaar later in maart 2015, ruilde ze het restaurant van Groot- Bijgaarden in voor deze in Overijse. In oktober 2021 wordt ze franchisenemer bij McDonald’s Namen en in november 2022 bij het nieuwe restaurant in Gembloux

Het is een opmerkelijke ervaring voor Valérie, die de eerste vrouwelijke franchisenemer van McDonald’s Belgium was en bovendien een franchisenemer van de tweede generatie is.