McDonald’s opent zijn 70ste restaurant in Groot-Bijgaarden

Geplaatst door: Franchising Belgium

Vanaf vandaag is België een nieuw McDonald’s restaurant rijker. Het 70ste McDonald’s restaurant bevindt zich in het gloednieuwe Dansaert Park en stelt een team van 38 enthousiaste medewerkers tewerk die allemaal afkomstig zijn uit Groot-Bijgaarden en omstreken.

Valérie Bovy is de kersverse franchisenemer van dit nieuwe restaurant in Groot-Bijgaarden. Vol trots stelt zij haar nieuwe team voor. “Elke medewerker van het team werd gerekruteerd op basis van motivatie en attitude.Ervaring, leeftijd, geslacht of herkomst spelen geen rol bij de selectie”, verklaart Valérie Bovy. “Alle nieuwe medewerkers genoten ook al minstens één maand opleiding in andere restaurants. McDonald’s investeert namelijk vanaf de eerste dag in opleiding voor al zijn medewerkers”. Voor Valérie is dit haar tweede restaurant. Zij werd in februari 2014 franchisenemer van het McDonald’s restaurant in Ukkel.

Het nieuwe McDonald’s restaurant is gelegen in het Dansaert Park (Robert Dansaertlaan 11) en beschikt over een drive en een terras. Het restaurant zelf heeft een capaciteit van 142 plaatsen, het terras een capaciteit van 48 plaatsen.

In het restaurant bevinden zich twee dubbele bestelkiosken waar klanten op eigen tempo hun keuze kunnen maken. Vanzelfsprekend kan iedere bezoeker, net zoals in alle andere Belgische McDonald’s restaurants, ook in Groot-Bijgaarden genieten van gratis Wi-Fi. Daarnaast is de speelzone voor kinderen uitgerust met een digitale projector die interactieve spelletjes en beelden projecteert op de vloer.

McDonald’s België voert een doorgedreven energie- en afvalbeleid. Het nieuwe restaurant integreert een reeks van initiatieven die over de jaren heen werden geïmplementeerd, waaronder:

100% groene energie: McDonald’s België gebruikt in zijn restaurants sinds juni 2007 uitsluitend 100% groene energie. Dit beperkt de CO2-uitstoot met 7.300 ton en is evenveel als de gezamenlijke uitstoot van 2.000 auto’s. Maar ook energiebesparingen, zoals ledverlichting en airco, verminderen de CO2-uitstoot.

waterloze urinoirs waardoor er in dit restaurant 100m3 water per jaar bespaard wordt, wat overeenkomt met het jaarverbruik van één gezin.

volledige recyclage van alle gebruikte frituurolie tot biodiesel en dit al sinds de jaren ‘90.

ons eigen afvalbeheerssysteem: de Green Truck, een speciaal voor McDonald’s België ontworpen vrachtwagen, haalt afval op in zeven verschillende deelstromen: papier en karton, plastic, keukenafval, frituurolie, eetzaalafval, PMD en KGA (klein gevaarlijk afval). Het objectief van deze gesorteerde afvalophaling is afvalstromen te reduceren en te recycleren.

Het Dansaert Park zal de deuren openen op vrijdag 3 april.